- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

EFLANİ GÖLETLERİ VE SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

Ülkemizde Su Ürünleri Fakülteleri ve Meslek Yüksek Okulları var. Bu Yüksek Öğrenim Kurumlarının çok geniş çaplı ve çok çeşitlilik arz eden, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Avlanması, Temizlenmesi, Ambalajlanması, Pazara Hazır Hale Getirilmesi ve Pazarlanması konularında Teorik, Pratik, Uygulamalı araştırmaları ve ARGE'leri mevcut.

 

Karabük'ün Eflani İlçesinin Göletleri var. Su Ürünlerinin, beslenme ve insan sağlığı üzerindeki yüksek değerleri de bilinmekte. Ancak her ne hikmetse, bu değerlerimizi değerlendiremiyoruz. Göletlerde yapılacak çok iyi bir organizasyon ve planlama ile Kaz, Ördek ve benzeri eti, yumurtası, yenen kanatlı hayvanların yetiştirilmesinin de ayrıca ekonomik değerleri bulunmaktadır.

 

Gölet kenarlarına kurulacak, nostalji içeren, ahşap köy evleri ile yapılandırılmış Tatil Köyleri'nin de kurulması ile, Safranbolu'ya gelen Yerli ve Yabancı Turistlerin buralara getirilmesi ile, Bölge Halkının ekonomik olarak kalkınması sağlanabilir.

 

Her nedense bizler, bölgemizin nimetlerinden faydalanamıyoruz, değerlerimizin değerlerini bilemiyoruz, bakmak ile görmek arasındaki farkı fark edemiyoruz.

 

Göletlerimiz var, akarsularımız var, su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili Tarım Bakanlığımızın ilgili birimlerinin, konu ile ilgili planları, projeleri var. Devletimizin, su ürünleri yetiştiricilerine teşvik amaçlı kredileri var, üniversitelerimizin fakülte ve yüksek okul seviyesinde en son gelişmeleri de içeren planlamaları ve projelendirmeleri var, velhasılıkelam, var oğlu var, tek olmayan ve de bulunmayan müteşebbis yok. Su akar, bizler bakar misali...

 

Doğa, natürel gıda maddelerine olan talep her geçen gün artmaktadır. Bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, para kazanmak, işsize iş, aşsıza aş verebilmek için, tüm şartlar mevcut...

 

Eflani ilçemiz, doğa ile tabiat ile iç içe, kucak kucağa, stres atılacak, dinlenilecek, tatil yapılabilecek nadide beldelerimizden birisidir.

 

Devlet, vatandaş işbirliği ile müteşebbislerimizi harekete geçirelim, değerlerimizi değerlendirelim, iş, aş yerleri açalım.

Eflani Ekonomik Kalkınma Planlamasını yapalım...

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com