- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ANKARA’DA TATİL HEYECANI

19-20 Haziran 2003 tarihinde Ankara’daydım. Devlet Dairelerinde çok yoğun bir koşuşturma ve telefon trafiği,  Bazı Genel Müdürlerin Özel Kalem Müdürleri ve Sekreterleri telefonlara cevap verniye yetişemiyorlar, ne bu talep ve yoğunluk,  insan doğrusu merak ediyor.

 

Ben de merak edip, öğrenmeye çalıştım...

 

Ankara’dakiler çok yorulmuşlar, yorgunluklarını giderebilmek için,  Devlet Kurum ve Kuruluşlarına ait tatil yerlerine gitmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar, tabii ki kendilerine göre çok haklılar. Bir yıllık çalışmanın ardından tatil yapmak onların tabii ki hakkı. Vatandaş, Anadolu’dan gelmiş, hiç önemli değil, yapılacak iş, Anadolu’dan gelen vatandaşın, bugün gider, nasıl olsa tatil bittikten sonra gelirler, Onlar alışkın bugün git yarın gel’e...

 

Bu arada en çok çalışan, tatilcilere, tatil yeri rezervasyonu yapan Genel Müdürler...

 

Genel Müdür olmak kolay mı? Dinlenme Tesisleriniz var ise, işiniz zor. Bu günlerde en önemli işiniz, tatil yapmak isteyenlerin tatillerini yapabilmeleri için program yapmaktır. Tatilcileri memnun etmektir. Kardeşim, Senin haberim yok mu? Okullar tatil oldu, çocuklar çok yoruldu, Bizlerde çok yorulduk, senelik izine çıkıyoruz, bu günlerde Ankara’ya gelinir mi? diyorlar, çok haklılar.

 

Anadolu'da, Esnaf-Sanayici-Tüccar-İşçi-İşsiz-Emekli, yüzde çoğunluk olarak BEŞ YILDIR zaten izinli. İşsizlerin-aşsızların tatil yapmalarına ne gerek var? İŞSİZ-AŞSIZ İZİNLİLERİN tatil yapmaları kadar mantıksız bir şey olur mu?

 

İŞ—GÜÇ SAHİBİ yorulan insanların hakkıdır tatil yapmak... Ne diyeyim,  ALLAH AKIL FİKİR VERSİN diyorum...

 

KARABÜK-KARABÜKLÜ bu yazdıklarımın neresinde Siz karar verin. Ben diyeyim, KARABÜK-KARABÜKLÜ tatilde, dinleniyor...

KARABÜK’ÜN-KARABÜKLÜNÜN tatili ne zaman bitecek bilen de yok. KARABÜKLÜLER, alfabeyi çok iyi okumuşlar, ezberlemişler...

UYU UYU YAT - YAT YAT UYU...

Kavun-karpuz da yata yata büyürmüş...

Amma; “Uyumak yarı ölmekmiş” diye bir atasözü var.

Tercih ve takdir Sizlerin, Ben başka ne diyeyim.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com