- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

2001’DE İLLERDE YIKIM (EKONOMİK DARALMA YÜZDESİ)ÜLKE GENELİNDE KARABÜK BİRİNCİ

Ekonomide, EN HASARLI İLLER SIRALAMASINDA KARABÜK %21.2 ile Ekonomisi en çok daralan il olmuş.

 

Bolu ili ise tüm yaşadıklarının yanında %8.8 ekonomik daralma olmuş. Karabük'te 2001 yılı verilerine göre bu kadar meydana gelen daralma acaba 2003 yılı verilerine göre durumu nedir ve ne olacaktır? Karabük'te ne oldu da böyle oldu. Bundan sonra ne olacak? Karabük'ün ekonomik çöküşü devam mı edecek? Yoksa bu gidişe nasıl dur denilecek? Karabük'ün sahibi yok mu? Var ise bunlar kimlerdir ve ne yapıyorlar? Karabüklüler verdiler vekaletleri, yan gelip yatıyorlar. Avukata verirsin vekaleti, işini takip etmezsin, sonra da ceremesini sen çekersin...

 

Karabük'ün Sivil Toplum Kuruluşları diye anılan kuruluşlar nerede? Siyasi Parti Başkan ve Yöneticileri nerede? Şehrin Şehremini nerede? Bunlar ne yaparlar? Karabük'te su akar, Karabüklüler bakar, sular şehrin ekonomisinin altını oyar.

 

Karabük'te 2001 yılında %21.2 oranında yıkım meydana gelir. Geldik 2003 yılının ortalarına acaba şimdiki durumumuz ne durumda bir bileniniz var ise söylesin.

Bu ekonomik gidişatı beğenmeyenler, artık dur demeliler ve de yapılması gerekenleri düşünmeliler, konuşmalılar, konuşa konuşa elbet bir yol bulunacaktır. Armut piş, ağzıma düş devri geçti.

 

Karabük ekonomik kalkınma modelini seçelim, konferanslar, sempozyumlar düzenleyelim. Karabük'ün ekonomik kalkınma modelini seçelim, konferanslar, sempozyumlar düzenleyelim. Karabük'ün ekonomik envanterini çıkartalım. Ülkemizin ekonomik kalkınma planlamasına bakalım, üretmek için kaynak çeşitliliğine bakalım, inceleyelim, irdeleyelim.

 

Ekonomisini kurtaran, geri gitmeyi durduran, durağandan ileri giden ekonomik yapıya kavuşturalım. El ele verelim, kalkınma yolunda koşar adım yürüyelim...

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com