- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARDEMİR’E TEMİZ HAVA

Entegre tesislerde, proses, gereği her tür atık gaz, sıvı, katı maddelerin kazanımı gerekmektedir. Karlılıklarının sebeplerinden birisi de budur.

Demir Çelik Sektöründe; Entegre Demir Çelik İşletmelerinde; birim üretime göre en çok gaz-sıvı ve katı yakıt kullanımı yapılmaktadır.

Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikalarının özelleştikten sonra kapasitesinin normalin üzerinde artırılması, bulunduğu alanın coğrafi olarak çanak şeklinde olması, hava sirkülasyonunun yeterince olmaması, Kuvvet Santralı-Kok Fabrikası-Sinter Tesisleri-Yüksek Fırın-Çelikhane ve Haddehane gibi tesislerin yenilerinin kurulması, kapasitelerinin artırılması, sebebiyle Hava Oksijen emisyonunu çok artırmıştır.

Kardemir’de, tesislerin randımanlı çalıştırılabilmesi, tesiste, oksijen enjeksiyonunun getirdiği maliyetlerin azaltılması, oksijen enjeksiyonunun yan etkilerinin ve mahsurların yok edilmesi, çalışanların yorgunluk hissetmemeleri için, sürekli olarak tesis alanının, havalandırılması, hava  sirkülasyonunun, akışının, sağlanması gerekmektedir.

Söz konusu tesisin, çevre hava kirliliğine sebep olan nedenlerin de izalesi için, tesis ünitelerinde alınacak tedbirlerin yanında, TESİS HAVALANDIRMA BACASI YAPILMALIDIR.

İlgililerin, etkili ve yetkililerin, Kardemir Yöneticilerinin ilgilerine ve bilgilerine sunarım.

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ-KUR EMEKLİLERİ

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com