- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HAVA KİRLİLİĞİNDEN FAYDALANMAK…

A-   TOPRAKSIZ TARIM…

B-    ÖRTÜ ALTI TARIM…

Karabük’te bulunan sanayiler, normalin üzerinde gaz – sıvı – katı yakıt tüketmektedirler. Dolayısı ile bu yakıtların yanması ile karbondioksit ve yakıtın türüne göre birçok gaz oluşmakta-çıkmaktadır.

Bitkilerin, fotosentez yapmalarından dolayı çok miktarda karbondioksit gereksinimleri olmaktadır.

Havada karbondioksitin fazlalığı, bitkilerde büyümeyi hızlandırmaktadır.

Karabük bölgesinde ve Yenice ormanlarında bitkilerin ve ağaçların normal büyümenin üzerinde büyüdükleri görülmektedir. Hatta bu büyüme üç katını bulmaktadır.

Antalya, Kumluca’da ve seraların yoğun olduğu yerlerde, bitkilerin karbondioksit tüketimlerinin fazlalığı ve yeterli karbondioksitin kalmaması, bitkilerin büyümelerinin durmasına sebep olmaktadır. Buralarda seralara, ya karbondioksit takviyesi yapılmakta, ya da, serada az havalı LPG yakılmaktadır. 

Ancak;  havada bitkiler için çok zararlı maddeler de bulunmaktadır.

Örneğin;  kükürtdioksit gibi.  Kükürt dioksitin su ile birleşmesi, yani yağmur ile birleşmesi, sülfürik asit yağmurlarına sebebiyet vermektedir.  Asit yağmurları da ağaçları ve bitkileri yakmakta – kurutmaktadır.

İşte, havada bulunan gazların zararlarından korunmak, karbondioksitin faydalarından faydalanmak için, TOPRAKSIZ TARIM – SERACILIK – ÖRTÜ ALTI TARIM YAPMAMIZ GEREKMEKTEDİR.

Örneğin : Karabük için; MARUL FABRİKASI Kurulması çok karlı bir yatırım olacaktır.

Konu, İl Tarım Müdürlüğünün önderliğinde, Karabük Köylülerine konferanslarla, kurslarla, yerel televizyonlarla anlatılmalıdır.

Karabük ve çevresinde tarımın ve hayvancılığın, bölgenin coğrafi-iklimsel ve toprak yapılarına göre yeniden yapılandırılması, konu ile ilgili anlatımlarda bulunulması, özel teşvik uygulamaları yapılması gerekmektedir.

İlgililerin ilgilerine ve bilgilerine sunarım.

 

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

TÜMBEYDER

TÜM BAĞ-KUR EMEKLİLERİ

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com