- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SEÇMENLERDEN ADAYLARA SORULAR (2)

Türk Büyüklerimizden,sözleri kanun olarak uygulanan,dünyaya hükmeden,bu gün dahi modern dünyada,sözleri, kanunları,devlet idare şekli, ilke olarak okutulan,KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN Hz.lerinin dünyaya mal olmuş bir sözünü hatırlayalım.”OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SİHAT GİBİ “...

Bir nefesin önemini anlatmaya yeter bir söz...

İnsan beyninin en önemli ihtiyacı OKSİJEN dir. Tüm vücudun-hücrelerin en önemli vazgeçilmez ihtiyaçları da yine oksijendir.Oksijenin bulunmadığı ortamlarda canlıların yaşama şartları  da yok olur.Oksijenin az olduğu yerlerde yaşayan insanların ve canlıların durumlarını sizler düşünün. Oksijeni az olan ortamda yaşayan insanların büyümesi,gelişmesi,sağlıklı olması çok zordur.Oksijeni az olan ortamda yaşayanlar çabuk yorulur,erken yaşlanırlar.

Dünyanın kuruluşundan bu güne kadar yapılan kanunların ve hükümlerin başında insanların can güvenliği gelmektedir,can güvenliğine kast eden unsurlara en ağır cezalar verilmektedir.

Ülkemizde de, mevcut kanunlarda,insanların can güvenliği hassasiyetle ve önemle korunmuştur ve devlet güvencesine alınmıştır.

İnsanların sağlığını etkileyen-tehdit eden unsurlar en ince teferruatına kadar,yönetmeliklerde belirtilmiştir.

“HAVA KALİTESİNİN KORUNMASI YÖNETMELİĞİ” bunlardan sadece bir tanesidir.

Şimdi Siz adaylara soruyorum...

1-      Karabük hava kirliliği bakımından ne durumdadır ? yapılan hava kontrolleri-ölçümleri ve konu ile ilgili raporlarda neler belirtilmiştir ?

2-      Karabük’te,nüfus oranına göre;günlük-haftalık-aylık-yıllık ölüm, oranları nelerdir ?

3-      Karabük’te,ölüm oranları,hangi mevsim ve aylarda artmaktadır ?

4-      Karabük’ten Ankara’ya gönderilen hasta sayısının ve hastalık türlerinin oransal durumları nelerdir ? Ülkemiz ortalamasına göre durum nedir ?

5-      Bölgemizde zuhur eden hastalıkların sebepleri ve etkenleri nelerdir ?

6-      Bölgemizde yaşanılan;HAVA-TOPRAK-SU KİRLİLİKLERİ ve KİRLETENLERİ nelerdir ?

7-      Bölgemizde doğal hayatın en önemli gözlenebilir unsurları,KANATLI HAYVANLAR-KUŞLARDIR. Bölgemizde kuş ve kuş türlerini görebiliyor musunuz?

8-      Kuşların bölgemizi terk etmesi,Sizlere ne gibi bir bilgi veriyor ?

9-      Karabük’te açık tarım yapmak imkansız gibi bir durum göstermektedir.Üzeri kapalı Sera şeklindeki üretimlerde gerekli randıman alınırken açık tarımdan gerekli randıman neden alınamamaktadır ? Bölgemizin üzüm bağlarının şu anki durumunu biliyor musunuz ? Bu ve benzeri konular neleri söylüyor-anlatıyor ?

10-  Bölgemizin havasında bulunan,İnsan-canlı sağlığına zararlı partikül-gaz vb.nin parametreleri,yönetmeliklerde ve dünya sağlık örgütünün öngördüğü sınırların ne kadar üzerindedir ? Havada istenmeyen bu maddelerin insan sağlığına ve düşünce yapısına etkileri nelerdir ?

11-  Akarsularımızın kirlilik durumu ve çevreye verdiği olumsuzluklar nelerdir ? Akarsularımızı zehirli su haline getiren,her geçtiği yeri tahrip eden etkenler nelerdir ?

12-  Sanayileşmenin ve Teknolojinin kirlettiklerini,sanayi ve teknolojilerle temizlemek çok kolaydır.Temizlemenin maddi değeri hiçbir zaman,insan sağlığının önüne geçmemelidir. Sizler,temiz bir kent,temiz bir bölge,sağlıklı bir yaşam ortamı için ne ve neleri yapmayı planlıyorsunuz,taahhüt ediyorsunuz ?

13-  TBMM de görüşülmeye başlanılan “ YEREL YÖNETİMLER YASASI “ ile Sizlere çok büyük yetkiler-yükümlülükler ve sorumluluklar verilmekte,merkezi yönetimin yetki ve gelirleri,Yerel Yönetimlere devredilmektedir.Sizlere verilen bu görev ve yetkileri,bölge insanlarının-yaşayanların sağlığı ile ilgili nasıl kullanmayı taahhüt ediyorsunuz ?

14-  Karabük ve bölgesinin en önemli ve ivedi ihtiyacı, DOĞAL GAZ dır. Hava kirliliğinin önlenmesi,hava kalitesinin korunması,yeni sanayi ve iş imkanlarının kurulabilmesi için,çok büyük önem arz etmektedir. Yapılan planlama ve uygulamalarda,her konuda olduğu gibi doğal gaz getirilmesinde de sonuncu olduğumuz görülmektedir.Konu hakkındaki görüş ve taahhütleriniz ne olacaktır ?

15-  Aday olmadan önce,bölgemizi çok iyi tanıyınız,sorunlarını öğreniniz,çözüm yollarını bulunuz ve Bizlere konu ve konular ile ilgili bilgiler vererek,taahhütlerde bulununuz. Bizlerin,bir beş yıl daha zaman kaybetmeye tahammülümüz kalmadı.

      16-Sizlere kolaylıklar,Bizlere sabırlar dilerim.                

Saygılarımla

HİKMET SİVRİ                                          


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com