- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BİNALARI KİMLER NASIL,YAPAR-YAPTIRIR

BİNALARI KİMLER  NASIL,YAPAR-YAPTIRIR                                          

BİNALAR NEDEN-NİÇİN ÇÖKER...

 

1-      Binaların oturma alanlarının jeolojik yapılarının çok iyi bir şekilde tanımlanması gerekmektedir. Bina oturma alanının yük taşıma mukavemeti tespit edilmesi gerekmektedir.

2-      Binanın zemine olan basıncının hesaplanmasında,tavandan başlanarak,bölgenin rüzgar yükü,kar yükü hesaplanarak,çatıdan başlanarak zemine kadar olan tüm ağırlıkların,birim metrekareye gelen yük bulunmalıdır.

3-      Binada bulunabilecek tüm motor ve cihazların ve tesisatların,binaya vereceği titreşim ve dinamik yüklerinde statik yüklerle birlikteki durumları ele alınmalıdır.

4-      Binanın inşaatında kullanılan SU çok büyük önem arz etmektedir.Suların içerisinde bulunan birçok parametreler,çimentonun mukavemetini azaltmakta,hatta yok etmektedir.Bilhassa,harç-beton yapımında kullanılan sulara kanalizasyon sularının karışması, İnşaat alanlarından çıkarılan kuyu suyu ile yapılan inşaatlar çok büyük bir risk oluşturmaktadır.Tahlili yapılmayan sular,inşaat harç yapımında kullanılmamalıdır.

5-      İnşaatlarda kullanılan,kırma taş ve dere çakıl ve kumlarının da,fiziki ve kimyasal analizleri ve karışımları,içerisinde bulunabilecek istenmeyen organik ve inorganik maddeler,çok büyük önem taşımaktadır.

6-      İnşaatta kullanılacak olan harçların yapılmadan,test numunelerinin yapılması ve mukavemet değerlerinin ölçümlenmesi gereklidir.Ayrıca inşaatta kullanılan harçlardan numuneler alınarak saklanmalıdır ve testte tabi tutulmalıdırlar.

7-      Betonarme inşaatlarda en büyük etkenlerdin biriside ÇİMENTO dur. Çimento üreticileri,ürettikleri çimentolar için,kullanma talimatları-imalat  ve son kullanma tarihleri ile saklama ve stoklama konularında bilgileri içeren yazıları,çimento torbalarının üzerine yazmalıdırlar.

8-      İnşaatların iskeletini,Demir ve Çelik donatılar teşkil etmektedir.

a-      İnşaat demirlerinin üretimini yapan,kalite ve özelliklerini veren birinci tesis,Demir ve Çelik Fabrikaları ve İzabe Tesisleridir.Kütük demirini imal eden,bu tesisler,ürettikleri mamullerin,fiziki ve kimyasal özelliklerini, döküm tarih ve numaralarını,bir belge ile vermeleri gerekmektedir.Demir-Çelik Metalurjisi çok hassas ve özellikli bir konudur.

b-      Demir ve Çelik Fabrikalarından-İzabe Tesislerinden,Kütük demirlerini alarak işleyen, Sıcak Demir Çekme Fabrikaları ve Tesisleri,aldıkları kütük demirlerini,sıcak şekillendirme-haddeleme ile inşaat demirleri haline getirmektedirler,Bu işlemlerde,demir ve çeliğin kalitesine etki eden en büyük faktörler; 1-Kütük demirlerinin tavlanma sıcaklıkları (Sıcak haddelenecek olan demir ve çelikler,kimyasal birleşimlerine göre haddeleme sıcaklıkları değişmektedir.az veya çok tavlama sıcaklıkları,malzemenin fiziki özelliklerini olumsuz etkilemektedir.), 2- Haddeleme kalibrasyonu malzemenin fiziki yapısında istenmeyen olumsuzluklar meydana getirmektedir. 3- Haddelemenin son işlemi olan,finiş-çıkış sıcaklıkları da malzemenin mukavemetini etkilemektedir. 4- Demir ve Çelik malzemeler,haddeleme işleminin bitişinden itibaren,soğutulması işlemleri,kimyasal yapıya göre önem arz etmektedir.

c-      İnşaatlarda kullanılan demirlerin üzerlerinde,fiziki ve kimyasal özelliklerini belirten,döküm numarası ve haddeleme işlemi numaraları bulundurulmalıdır.

d-     Ülkemizde,inşaat demiri işleme ve donatı yapımı hakkında yeterli bilgi bilinmemekte ve affedilemez hatalar yapılmaktadır.İnşaat demirlerinin bükme işlemlerinde,kanca ve etriye yapımlarında,demir bükme aparatı olarak kullanılan el aletleri,demirlere çentik açmakta ve mukavemetlerini sıfıra indirmektedirler.Demirlerin bükme yerlerinin röntgenleri çekildiğinde,malzemede meydana gelen çatlakları bariz bir şekilde görebiliriz.Bu gün yapılmakta olan en modern inşaatlara gidelim,inşaatlara konulmak üzere hazırlanmış demirlerden,statik hesaplamalara göre bükülmüş olanlardan alalım,büküm yerlerinin,röntgenlerini çekelim,facianın boyutlarını görelim.Ülkemizde yaşanılan depremlerde gördüğümüz olay;binaların,kolon ve kiriş bağlantılarının olduğu yerlerden kırıldığını görürüz.

e-      Kolon ve kirişlerde etriye sıklaştırmanın önemi büyüktür.bilhassa kolonlarda yapılan etriyelerin usulüne uygun ve sık olarak yapılması,kolon mukavemetini artıracak,flambaja karşı dayanıklılığını sağlayacaktır.Kobe depreminde yapılan incelemeler konunun önemini ortaya koymaktadır.

9-      İnşaatlarda,demirlerin döşenmesinden sonra,kolon kapakları kapatılmadan önce,kolon diplerinin çok iyi bir şekilde su ile yıkanması,temizlenmesi gerekmektedir.

10-  İnşaat harçlarının yapılmasında,fenni şartlara azami uyulması gerekmektedir.beton atıldıktan sonra,bilhassa sıcak mevsimlerde,betonun soğutulması çok büyük önem arz etmektedir.Sulama işlemleri her zaman yeterli olamamaktadır.bu ve benzeri durumlarda,inşaat betonlarının üzeri,battaniye türü su emebilen örtülerle örtülmeli ve betonun yanması önlenmelidir. Hatta,çok sıcak olan bölgelerde,beton içerisine buz konulmalıdır.

11-  İnşaatlarda,kolon ve kiriş bağlantı yerlerinde,keskin köşeler yerine radüs şeklinde birleşimler yapılmalıdır.Kolonların devamı olan duvarlarda,mimarisinin elverdiği şekilde beton duvarlar,perde duvar şeklinde yapılarak,yapıya statik ve dinamik yüklere karşı mukavemet oluşturulmalıdır.

12-  Binaların bünyesinde yapılan,sıhhi tesisat-kalorifer tesisatı-ısıtma ve havalandırma tesisatları-Elektrik tesisatı yapımcıları,inşaatların iskeletini oluşturan,kolon ve kirişleri tahrip etmektedirler,bu tahribatın önlenmesi gerekmektedir.

13-  İnşaatların,genellikle alt katlarında-zemin katlarında kurulan,kalorifer kazanı-ısıtma ve soğutma sistemleri-hidrofor-boyler üniteleri-elektrik motorları ile ilgili gerekli vibrasyon tecridi yapılmamakta ve titreşim önleyici-söndürücü ekipmanlar ve armatürler kullanılmamaktadır.bu olumsuzluklar,bina statiğini olumsuz yönde etkilemektedirler.Kalorifer tesisatlarının sıcak su taşıyan kolonlarının,ısısal genleşmelerle ürettikleri dinamik zorlanmaların giderilmesi için,bina ile olan irtibatının olmaması gerekmekte ve genleşme önleyici-absorbe edici bağlantı elemanlarının kullanılması gerekmektedir.

14-  Binalarda kurulan asansör sistemlerinde de,binanın mevcut statik yapısına dikkat edilmesi ve asansör sisteminin,binaya getirdiği,statik-dinamik yüklerin çok iyi toleranslı hesaplanması gerekmektedir.

15-  Proje aşamasında,hesaplara dahil edilmeyen ilave tesisat ve sistemlerin kurulmasında- yapılmasında,binaya yük getiren bina üstüne yapılan su deposu-ısıtma ve soğutma sistemleri ve müştemilatlarının yapılmasında,çok büyük titizlikler gösterilmelidir.

16-  Ana yollar-caddeler-metro-tren-raylı sistemlerin bulunduğu güzergahlarda  yapılan binalarda ek olarak,yoldan geçen vasıtaların zeminde ve binada oluşturdukları titreşimler göz önünde bulundurularak,yapılacak olan binaların.statik ve dinamik hesaplamalarında göz önüne alınması gerekmektedir.

17-  Ülkemizde binalar yapıldıktan sonra,alt yapı ve yol yapım çalışmalarına başlanılmaktadır.Bu çalışmalar,çevrede bulunan binaların zeminlerini menfi yönde etkilemektedir.İş makinelerinin zeminde oluşturdukları vibrasyon-titreşimler çok büyük tahribatlara sebebiyet vermektedirler.Alt yapısı-yolları yapılmış iskana açılmış bölgelerinde yapışmanın yapılması gerekmektedir.

18-  Yerleşim bölgelerinde bulunan,kanalizasyon-su şebekeleri-yağmur su kanalları zaman içerisinde oluşan çatlaklardan,zemine kaçak yapmaktadırlar.Bu sularda bina tabanlarında ve zeminlerde göçüklere ve kaymalara sebep olmaktadır.Belediyeler ve ilgili kuruluşlar,yerleşim bölgelerinin alt yapı hizmetlerinde fenni şartnamelere azami önemi vermelidirler.

 

A-        İnşaatların,proje yapımını ,Mühendisler yapmaktadır.Peki inşaatları Teknisyen olarak kimlerin yapması gerekmektedir? Yaşanılan bu konuların ana sebeplerinin en belirgin noksanlığını,YAPI SANAT OKULLARI nın yeteri miktarda olmaması ve yeterli teknik bilgiye sahip olmayanlarca inşaatların  yapılmasıdır.konunun bir an önce Milli Eğitim Bakanlığı’nca ele alınması gerekmektedir.

 

B-        Şehir planlamalarında,şehir planlayıcılarının,jeoloji mühendisleri ve hidrojeoloji mühendisleri ile birlikte,zemin etütleri-jeolojik yapı ve zemin yüzey sularının etkileri göz önünde bulundurularak ve şehir havalanmasını temin edecek koridorlar oluşturacak şekilde yerleşimlerin ve kat yüksekliklerinin belirlenmesi ile Belediyelerin de bu kaidelere uyarak yapılanmaların uygulanması gerekmektedir.

 

SONUÇ : Bir olayın meydana gelmesinde suçlu aranırken,konuya direk ve endirek bakılması gerekmektedir.Binaların yapılanmasında ve bugün içinde bulunduğumuz olayların yaşanmasında ana suçlu Bana göre; Eğitim sistemimizin yanlış yapılanmasıdır.Meslek Okullarının ve Meslek Yüksek Okullarının her branş da çeşitlendirilmesi ve Ülke ihtiyaçlarına cevap verebilecek sayıya çıkarılması gerekmektedir.

Ülkemizin, her konuda yaşadığı sıkıntıların başında, alt kademede çalışacak ehliyetli ara eleman sıkıntısıdır.Her branşta ve meslek guruplarında ara eleman temini, adeta imkansız bir durum göstermektedir.

Çırak Okullarının,Halk Eğitim Merkezlerinin,Meslek Okullarının,Meslek Yüksek Okullarının yeniden bir yapılandırmaya gidilmesi ve Öğrencilerin bu okullara yönlendirilmesi için de,söz konusu okulların cazibelerinin artırılması gerekmektedir.

Konunun en kısa zamanda Milli Eğitim Şurasında ve Hükümet programında ele alınması gerekmektedir.

Felaketler meydana gelmeden,felaketlerin oluşmasındaki eğitimsizliklerin halledilmesi gerekmektedir.

İlgililerimizin-Etkili ve Yetkililerimizin ilgilerine ve bilgilerine sunarım.

 

Saygılarımla

 

 HİKMET SİVRİ

Makine Mühendisi

 

0.542.633 93 99

 

SEM Sanayi ve Ekonomi Müşavirliği

Acar İş Hanı N0:4/A

M. Fevzi Çakmak Cad.

Bayır Mahalle   78100 KARABÜK

0.370.4243827-4245474-4129070   


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com