- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SEÇMENLERDEN , ADAYLARA SORULAR

1-      Talip olduğunuz makamın,mevcut kanun-yönetmelik-tüzük ve nizamnameler ile Sizlere verdiği,yetki-sorumluluk ve yükümlülükler nelerdir ?

2-      Şu an, TBMM gündeminde olan ,Yeni YEREL YÖNETİMLER YASASI ile seçileceğiniz makama verilecek olan yetki-sorumluluk ve yükümlülükler nelerdir ?

3-      Seçileceğiniz makamın,bu güne kadar yaptıkları uygulamalar ve yapılanları yeterli buluyor musunuz ? Siz olsa idiniz nasıl bir çalışma yapardınız ?

4-      Dünya da ve Ülkemizde yaşanan-uygulanan, globalleşme ve iletişim-elektronik sanayisinin de ivme kazandırması ile baş döndürücü bir hal alan sosyal ve ekonomik gelişmelerin, Bölgemize olan etkileri nelerdir ? Sizler seçildiğinizde,makamınızın Sizlere verdiği yetki ve yükümlülükler çerçevesinde,Bölgemizin,Ülkemiz ve Dünya Ülkeleri ile entegrasyonunun sağlanması için yapılması gerekenler hakkındaki görüşleriniz nelerdir ?

5-      Bölgemizin,sosyal ve ekonomik durumlarını, cadde-cadde,sokak-sokak gezerek görün,beğendiklerinizi ve beğenmediklerinizi tespit edin ve Bizlere yapılması gerekenleri ve göreve geldiğinizde yapacaklarınızı anlatın.

6-      Bölgemizin değerleri nelerdir ? Değerlendirmeyi bekleyen ,değerlerimizin değerlendirilmesi,Bölge ve Ülke ekonomisine kazandırılması için görüş ve düşünceleriniz nelerdir ? Konu ve konular ile ilgili plan-programlarınız nelerdir.

7-      Görev ve yetki kapsamı alanınıza giren yerler ile ilgili nasıl bir planlama yapmayı düşünüyorsunuz ? Kısa-orta ve uzun vadede yapılmasını düşündüğünüz çalışmalar ve planlamalar nelerdir ?

8-      Bölgesel kalkınmada,öncelikli olarak kabul ettiğiniz sektörler nelerdir ? Bölgemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasında, sektörel kalkınmanın planlanmasındaki görüşleriniz nelerdir.

9-      Yerleşim bölgelerinin,yeniden planlanmasında gelişme-yapılanma-sınıflandırma ile ilgili görüş ve düşünceleriniz nelerdir ?

10-  Yerleşim bölgesi içi ve bölgeler arası ulaşım konuları hakkında neler düşünüyorsunuz.

11-  Bölgenin sosyal yapılanmasında ne gibi planlamalar düşünüyorsunuz ?

12-  Merkezi Hükümetin,Devlet Kurum ve Kuruluşlarının,Bölgemiz ile ilgili yapılmayanlar ve yapılması gerekenler nelerdir ? Sizler,Bölgemiz için,Devlet Kurum ve Kuruluşların,bilhassa yatırımcı kuruluşların,ne tür yatırımlarını yaptırmayı planlıyorsunuz ?

13-  Bölgemizin,Ülkemiz genelinde, hatta Dünyada  tanınması için ne tür bir etkinlik veya ürün üretimi-teşviki-yönlendirmesi yapmayı planlıyorsunuz.

14-  Bölgemizin,komşu olduğumuz bölgeler ile ve tüm ülkemiz ile sosyal ve ekonomik ilişkileri ve birlikteliklerini sağlama planlamanız nelerdir ?

15-  Bölgemizin,Ülke ve Dünya ile ulaşım ve iletişimi konularındaki düşünceleriniz ve öngördüğünüz  planlarınız nelerdir?

16-  Bölgemizin İnsan kaynaklarını ve doğal değerlerini nasıl ve ne şekilde değerlendirmeyi-yönlendirmeyi düşünüyorsunuz ?

17-  Alacağınız görevlerde ; Kanun-yönetmelik ve tüzüklerde yer almayan,Sizlerin görüşleri ve icraatlarınızla ile uygulamaya geçebilecek olan,bölgenin ekonomik ve sosyal yaşantısını etkileyecek önemli uygulamalarınız neler olacaktır.

18-  Bölge Halkının önünde yürüyen,yol gösteren,hedef belirleyen,kelimenin tam anlamı ile bölge halkının lideri konumunda olan bir idareci olacaksınız. Yapacağınız uygulamalarda farkı fark edin sözünün gereği gibi,Sizlerin alışılmışın dışında,Bölgenin sosyoekonomik yapılanmasındaki hedef ve uygulamalarınız neler olacaktır ?

19-  Gelişen-globalleşen-iletişim –elektronik-otomasyon sistemlerinin sınır tanımaz,kanun-nizam tanımaz-akıl almaz bir hızla ilerleyen sanayi ve ticaret yapılanmasında, Dünyamızda-Ülkemizde yaşananları-konu ile ilgili gelişmeleri-yapılanmaları biliyor musunuz ?  Bölgemizin,Ülkemizdeki ve Dünyadaki yapılanmalara ve gelişmelere adaptasyonunu nasıl ve ne şekilde yapmayı düşünüyor ve planlıyorsunuz ?

20-  Bölgemizin dününü,bu gününü,tarihi geçmişini biliyor musunuz ? Bu gün içinde bulunduğu İnsan kaynakları,sanayi yapısı ve kültürü,doğal ve kültürel zenginliklerini,coğrafi ve jeolojik yapısını ne kadar tanıyorsunuz ? Tanıdığınız kadarı ile, eksisi ve artısı ile tüm varlık ve değerlerini nasıl ve ne şekilde aktif hale getirmeyi,Bölge ve Ülke ekonomisine kazandırmayı,bölgenin sosyal-kültürel ve ekonomik gelişmesini,içinde bulunduğumuz yüzyılın gerektirdiği yaşam ve medeniyet seviyesine ulaşması için düşündükleriniz-hayal ettikleriniz-program ve planlarınız nelerdir ?

21-  Sizler,Bizlerin, Bölgemizin Önderi-Lideri olacaksınız. Bizlerden alacağınız oylar ile-vekaletnameler ile, Bizlerin,Bölgemizin beş yılını ipotek altına alacaksınız.Bizlerin bilmediği-görmediği noksanlıkları ve fazlalıkları, Sizlerin bilmeniz ve görmeniz gerekmektedir. Seçildiğinizde,etkili ve yetkili olduğunuzda,kanunların Sizlere verdiği yetki ve sorumluluklara göre yapacağınız-hükmedeceğiniz-icraatlar ve uygulamalar ile Bölgemizin ekonomik ve sosyal yaşantısını bu günden farklı olarak  nasıl ve ne şekilde bir yapılanmanın-yaşantının-uygulamanın içine sokacaksınız ?

22-  Şimdiden,Sizlere başarılar,Bizlere ve Bölge Halkımıza sabırlar dileriz.

Saygılarımla   12 OCAK 2004  Pazartesi

 

HİKMET SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com