- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SİYASET-İKTİSAT-BENCİLLİK-TERÖR

Siyaset,toplumu idare etme ilmi-sanatıdır.

İktisat,toplumun ticari yaşantılarını organize etme ilmidir.

Bencillik,kendinden başkasını düşünmemektir.

SİYASETİN,İKTİSATA HÜKMETTİĞİ ZAMAN,HUZUR REFAH ve GÜVEN VARDIR.

İKTİSATIN,SİYASETE HÜKMETTİĞİNDE İSE, HUZUR-GÜVEN KAÇAR,TERÖR DOĞAR.

İktisat,suya benzer,insanlara-canlılara hayat verir, can verir,yaşama arzusunu artırır.

Su,hükmedildiği zaman güzeldir,sevimlidir,insanlara canlılara can verir-huzur verir-canlılık-hareketlilik verir.Suya hükmedilmediğinde,sel olur,önüne geleni siler süpürür,canlar alır.İktisatta hükmetmek için siyaset gerekir. Suya hükmetmek için,kanal-kanalet-bent-gölet-baraj yapmak gerekmektedir.

Bencillik,insanları-toplumları, yalnızlaştırır,yaşantıları, huzursuz- karamsar-tedirgin-kuşkulu yapar.Bencilliğin önlenmesi için manevi bilgilendirme,manevi siyaset gerekir.

Terör,insanları-toplumları hayatlarından bezdirir,kendini üretenlerin uykularını kaçırır,yaşantılarını zehir eder,huzursuzluk veren bir zevk verir.gün gelir,kendini üretenlerin de yaşantılarını sona erdirir.Esrar-eroin gibi.

Bencilliği,basitten alarak günümüzün olaylarına getirirsek; kişisel bencillik-ailesel bencillik-mahalli bencillik-bölgesel bencillik-ülkesel bencillik-manevi ve maddi bencillik olarak çeşitlendirebiliriz.

Asıl olan insanlıktır-insan haklarıdır.

Para kazanmak-maddi çıkar sağlamak, makam ve mevki uğruna,insan haklarını hiçe sayarak, kişilerin-toplumların-zümrelerin-ülkelerin yaşama haklarını elinden alırcasına,olaylar üretmek,savaşlar çıkartmak,insanların yaşamalarına son veren harp araçları- gereçleri-silahları üretmek ve bunları satabilmek için olaylar-organizasyonlar yapmak,terörün oluşmasındaki ana unsurlardır. Teknolojinin en son imkanlarından faydalanarak,hırsızlık-soygun-gasp-dolandırıcılık ve insanların-toplumların köleleştirilmesinin modernize olmasının neticesi,ismini dahi koyamadığımız terör olaylarını meydana getirmektedir.

“Besle kargayı,oysun gözünü”diye ,Anadolu’nun bir ata sözü vardır.

Terörü,makam-mevki-maddi çıkarlar uğruna üreten-büyüten-besleyenler,terör zabdedilmez bir canavar olduğunda feveran ediyorlar.Asıl yapılması gereken,sinekleri öldürmek değil,sinekleri üreten bataklığın kurutulması gerekmektedir.

İçinde bulunduğumuz yüzyılda,iletişim-bilgisayar-otomasyon teknolojilerinin akıl almaz bir şekilde ilerlemesi,paranın ve para kazanmanın elektronikleşmesi,para kazanmak için insan haklarını hiçe sayarak,elinde bulunan tüm bilgileri ve teknolojileri kullanmada hiçbir sakınca görmeyen kişi-firma-müessese ve ülkelerin yaptıklarının tamamı terör değil de nedir.

İnsan haklarına karşı yapılanların tamamını terör olarak nitelendirmek gerekmektedir.

Globalleşen dünyamızda,iletişim ve ulaşım teknolojilerinin akıl almaz bir şekilde ilerlemesi,insanları-toplumları-ülkeleri ve milletleri bir birine çok yaklaştırmıştır ve dünya,bir ülke haline gelmiştir.

İçinde bulunduğumuz yüz yılda,insanlar-insanları yönetenler,içinde bulunduğumuz dünyanın mevcut teknolojilerle çok küçüldüğünü kabul etmeli,dünyalı olduklarını bilmeli,insan haklarına azami uymalı ve uydurmalıdırlar.

Aslında Benim anlatmaya çalıştıklarım bilinmeyenler değil,açın tarih kitaplarını,okuyun.

Günümüzde yaşanmakta olan,kişisel-toplumsal-ulusal olayların tamamının geçmişte yaşandığını görürsünüz.Yalnızca değişenler,olaylarda kullanılan araç ve gereçlerdir.

“Tarihten ibret alınsaydı,tarih tekerrür eder miydi “ sözünün ne kadar gerçek olduğunu görürüz.

İnsanların bir ömrünün ve kaderlerinin  olduğu gibi,ülkelerin de bir kaderleri ve ömrü vardır.Ülkelerin ömrünü uzatanda insan haklarına uymak ve adaleti sağlamaktır.Zulmeden insanların ve ülkelerin ömürleri kısa-hayatları karanlık olur.Kendilerini,dünyanın tek hakimi olarak gören ve üstün ırk kabul edenlere , Tarih okumalarını,tarihteki olaylardan ibret almalarını,insana ve insanlığa zulüm etmekten vaz geçmelerini,insan haklarına azami uymalarını tavsiye ederim.

Güzelliklerle dolu dünyamızı,basit kişisel ve ulusal menfaatler için karartmayalım.

İnsanı-insanları,yaratandan dolayı sevelim,mutlu-huzurlu-güzellikler içinde aydınlık günlerde yaşayalım.

Saygılarımla

HİKMET SİVRİ  

29 Kasım 2003


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com