- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

YEREL SEÇİMLER ve ADAYLAR

28 mart 2004 tarihinde yapılacak olan, YEREL SEÇİMLER yaklaştıkça,seçimlerle ilgili aday adaylarının çalışmaları da hız kazandı.

Yerel seçimlerde;Belediye Başkanlarımızı,Belediye Meclis Üyelerimizi ve İl Genel Meclisi Üyelerimizi seçeceğiz.

Ben Vatandaş olarak adaylara ve aday adaylarına şunu sormak istiyorum; Bizlerden istediğiniz vekaletname ile talip olduğunuz görev ile ilgili kanunların Sizlere verdiği yetki ve sorumlulukları biliyor musunuz ?

Seçildiğinizde,Biz Seçmenlerden aldığınız vekaletnamenin,Sizlere tanıdığı hak ve yetkiler ile ilgili,görev kapsamına giren yer-bölge-yerleşim alanı hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz ?

Seçim bölgenizin,sosyal-ekonomik-coğrafi-tarihi değerlerini biliyor musunuz ?

Seçildiğinizde-göreve geldiğinizde,görev ve yetkilerinizin sınırlarını kapsayan alanda,kanun ve yönetmeliklerin Sizlere verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde,göreviniz süresince neleri-nasıl yapacaksınız ? Konular ile ilgili planlarınız ve programlarınız nelerdir ?

Yetki ve sorumluluk alanınızda bulunan bölgelerin değerlerini nasıl ve ne şekilde değerlendirmeyi planlıyorsunuz ?

Bilhassa,iletişim sektörünün akıl almaz boyutlarda ilerlemesi,dünyadaki globalleşme hareketlerinin ekonomiye etkileri,işsizliğin her geçen gün katlanarak artması,Çin ve benzeri ülkelerin ekonomimize olan menfi etkileri,bölgemizde yaşanan ekonomik ve sosyal gerilemeler ve yaşanılan göçler,bölgemizde mevcut olan çarpık yapılanma ve çıkmaza girmiş gibi bir durumda olan şehirleşme ve yerleşimler,ekonomik olarak kendisini doyuramaz bir durum da olan bölgemizin,kalem kalem problemlerini biliyor musunuz ?

Biliyor iseniz; bu ve benzeri problemlerin aşılmasında,nasıl bir planlama yapmayı planlıyorsunuz ?

Sayın adaylar ve aday adaylarımız,makam -  mevki – şan – şöhret için lütfen aday olmayınız.

Bölgemiz dağ ve tepelerle çevrili bulunmaktadır.Alın elinize dürbünü,çıkın dağlara ve tepelere,bakın görev ve yetki alanınıza giren bölgelere,bakın – seyredin,çıkın yollarına ve sokaklarına yürüyerek dolaşın – kafanızı iki elinizin arasına alın ve düşünün,Ben neye talibim,ne gibi sorumlulukların altına giriyorum,yetki ve görev alanıma giren bölgede yaşayanların rızasını kazanabilecek miyim, bulunacağım görevde ve yapacağım işte ne kadar dua ve ne kadar beddua alacağımın muhasebesini yapalım.

Ben yaptım oldu demenin zamanı ve zemini geçti artık,yapacaklarınızı hayal edin ve yaptığınızda,sizlere oy verenlerin taktir ve tenkitlerini  düşünün...

Bölgemiz ile Ülkemizin diğer bölgelerinin sosyal ve ekonomik durumlarını mukayese edelim.

İçinde bulunduğumuz yüz yılın,sosyal ve ekonomik durumunu görerek,Bizlerin bulunması gereken konumu tespit edelim, laik olduğumuz konuma çıkabilmemiz için ne ve nelerin yapılması gerektiğini hesaplayalım, konu ve konular ile ilgili plan ve projeler üretelim.

Aday olmadan önce ,Seçim Bölgelerimizi ,otomobillerle gezmeyelim-dolaşmayalım,sokak – sokak,cadde – cadde  yürüyerek , gezelim  dolaşalım – görelim – tanıyalım .

Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınması,içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması,laik olduğu seviyeye gelmesi için,değerlendirilmemiş değerlerimizin değerlendirilmesi için,işsizimize iş-aş temini  için,modern bir yaşama kavuşmamız için,yapılması gerekenleri hayal edin,planlayın,programlayın ve seçmenlerinize yazılı ve imzalı olarak yemin ederek taahhüt edin .

Sayın adayların, aday adaylarının ve ilgililerin bilgilerine sunarım.

Saygılarımla

HİKMET SİVRİ

  

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com