- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜKLÜLER YUVARLAK MASANIN DÖRDÜNCÜ AYAĞINIDA TAKTILAR

Ülkemizin dört bir köşesinden, çileli yolları aşarak, rızık temin etmek için Karabük'e gelen, Karabük'ü mekân tutan,  Karabük'te yaşayan, suyunu içen, havasını teneffüs eden, ciğerlerinde Karabük'ün tozu, kokusu bulunan çok değerli KARABÜKLÜLER...

Yuvarlak masa tabiri, genel olarak önemli kararların alındığı, icraata başlamanın-uygulamanın komuta merkezi anlamını taşımaktadır. Karabük'ün üç Milletvekilliğinin tamamını AKP Adalet ve Kalkınma Partisi kazanmıştı. Karabük İlinin Belediye Başkanlığımda AKP Adalet ve Kalkınma Partisi kazandı.

Bölgemiz ile ilgili etkin kararların alınmasında, dörtlü tam etkili ve yetkili olarak bir takım oluşturdular, şimdi zaman icraat zamanıdır. Bölgemizin ekonomik ve sosyal yapısı hepimizin malumudur.

Bölgemizde ekonomik ve sosyal olarak,  geri kalmışlıktan-durgunluktan- suskunluktan-hatta göç vermeden kurtulmamız kalkınma hamlesinin başlatılması, işsizimize iş ve aş temini için karar zamanı gelmiştir. Karar merciinde bulunan, vekâlet verdiğimiz, ÜÇ MİLLETVEKİLİMİZ ve BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN doğru-isabetli-etkili kararlar verebilmeleri ve icraata geçirebilmeleri için, Siz Karabüklüler olarak ve Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri olarak, tüm bilgi ve becerilerimizi ortaya koyarak, Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmamız gerekmektedir.

Karabük"ün, Bölgemizin, ekonomik ve sosyal hastalığı bilinmektedir. Doktor-cerrah-ilaç var amma, hastanın da verilen ilaç ve tedavilere uyması gerekmektedir.

Ben bu güne kadar 250 civarında konu ile ilgili bilgi ve görüşlerimi Sizlere aktarmaya çalıştım.

Geçmiş tarihlerde yazdığım birkaç yazımı bu vesile ile tekrar yayımlıyorum, bu yazı serimi biriktirin ve tamamlandığında okuyun-okutun ve Sizlerde Benim özet olarak anlatmak istediklerimi anlatın, icranın başına getirdiğiniz-vekâletname verdiğiniz, vekillerinizden isteyiniz.

Bu yazımın devamı  olan, yayınlanmış yazılarımdan birkaçı şunlardır.

 

10 Aralık 2002     Basın Bildirisi KARABÜK, 58 ve 59 SEFER SAYILI EKSPRESLERİ KAÇIRMAMALIDIR

11 Ocak 2003 SABRİ ARTUNÇ CADDESİ

20 Ocak 2003 4K ACİLEN OLUŞTURULMALIDIR.

17 Şubat 2003 AKP İL BAŞKANLIĞI, APK yı ACİLEN KURMALIDIR

10 Temmuz 2003 BATI KARADENİZ EKONOMİK KALKINMA PLANI

11 Temmuz 2003 KARABÜKLÜLER ANKARA'YI TAKİP EDİYORMU

12 Temmuz 2003 KARABÜK ŞEHİR PLANLAMASI

14 Temmuz 2003 BEŞ MİLYON KİŞİ YOKSUL

18 Ekim  2003 SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN BEYİN BİLGİLERİNE

25 Ekim  2003 MİLLET-VEKİL-VEKÂLET NAME

11 Kasım 2003 KARABÜK BELEDİYELER BİRLİĞİ KURULMALIDIR

24 Kasım 2003 4 K yı NE ZAMAN KURACAĞIZ

24 Aralık 2003 TÜRKİYE'NİN YATIRIM HARİTASI ÇIKARILIYOR

KARABÜK'ÜN YATIRIM HARİTASINDAKİ YERİ NE OLACAK

TEŞVİK - YATIRIM - MÜTEŞEBBİS - KARABÜK ve TAKOZLAR...

TEŞVİK: İsteklendirme

TEŞVİK PRİMİ: Küçük el sanatlarında sanayide, ziraatta, işletmecilikte sanatta büyümesi, gelişmesi veya çoğalması arzu edilen bir yönde isteklenici bir hareketin doğumu için verilen prim.

TEŞVİKİ SANAYİ: Ülkemizde sanayi özendirme, yapım ve sanatla ilgili işleri korumak için sahiplerine yapma, kurma işletme için devletçe gösterilen kolaylık ve bağışıklıkları kapsayan önlem ve hükümler.

Ülkemizde ve Bölgemizde en çok kiralık konut ve iş yerinin bulunduğu tek yer Karabük.

Ülkemizin ve Bölgemizin en çok teknik elemanın bulunduğu yer Karabük. Ülkemizin ve Bölgemizin en çok işsiz tahsillinin bulunduğu yer de Karabük.

Ülkemizde ve Bölgemizde Sanayi Sitelerinin boş olduğu yer de Karabük. NEDEN ve NE İÇİN? Bu soruların muhatapları kimler?

Sivil Toplum Örgütleri olarak bilinen Kurum ve Kuruluşlarımızın yaptıkları ve yapmadıkları, hatta engel oldukları konular nelerdir?

Beyler Karabük'ü, Bölgeyi ve Ülkeyi tanımadan,  kalkınan bölgelerimizin yaptıkları ile Bizlerin yapmadıklarını, engel olduklarımızı bilmeden konuşmadan, tartışmadan KALKINMA-YATIRIM olmaz.

Son günlerde aldık elimize sazı çalıyoruz, geri kalmış yöreler statüsüne giremedik diye, peki girsen ne olacak, Sen-Ben müteşebbise takoz olduktan sonra...

Çok basit birkaç konuyu dile getireyim.

Elektrik ve su abonesi olacaksınız, yani kayıt olacaksınız ve para ödeyeceksiniz, Sizlerden neler isteniyor?

Bir iş yeri açacaksınız, bir iş yapacaksınız, ilgili kurum ve kuruluşa gidiyorsunuz. Sizlere altından kalkılmaz birçok şartlar ve engeller konmuyor mu? Hatta İş yeriniz ile ilgili olarak muhasebe defterinizi tasdik için notere gidiyorsunuz, Sizlerden Oda kaydı istenmiyor mu? Karabük’te, müteşebbislerden, yatırımcılardan, küçük ve büyük bir işletme kurmak isteyenlerden ne tür belgeler ve yaptırımlar isteniyor? Karabük'te istenilen belge ve yaptırımlar, Ülkemizin hangi şehrinde isteniyor?

Beyler, Karabüklünün önüne takoz olmayı bırakalım, bir işyeri açmanın,  vergi tabelası asmanın önündeki engelleri görelim, öğrenelim, şartları- koşulları en azından, Ülkemizin kalkınmış yöreleri seviyesine çekelim, yetkilerimizi müspet yönde kullanalım.

Karabük'te bulunan Küçük Sanayi Sitelerimizin-Organize Sanayi Bölgemizin, İş yeri olabilecek kiralık yerlerimizin, sektörel yerleşim planlamasını yapalım, İNSAN KAYNAKLARIMIZIN envanterini çıkaralım, Karabük'te bulunan, yaptırım uygulayan Kurum ve Kuruluşlar olarak, teşvik edelim,  TAKOZ olmayı bırakalım.

Karabük'te bir yılda yapılan MAL ve HİZMET ALIM İHALELERİNİN parasal büyüklüğüne bakalım, Kim kaç yüz Trilyonluk olduğunu görelim, bu büyüklükteki paraların, Karabük'te ikamet etmeyenlere nasıl ve ne şekilde verildiğini irdeleyelim ve de Karabüklülerin konuya nasıl seyirci kaldıklarını konuşalım.

Beyler sadece Karabük'te ihalesi yapılan mal ve hizmet alımlarının,  Karabük'te ikamet edenlerce alınması, Karabük'te yeni iş yerlerinin açılması ve bağlı imalat ve üretimlerinin yapılmasını, tahmin dahi edilemeyecek sayıda istihdam sağlayacağını, basit bir inceleme ile görebilirsiniz.

Beyler 2004 yılındayız, Dünya da ve Ülkemizde yaşanılan ekonomik ve sosyal gelişmeleri görelim, kısır ve magazin tipi, çağın çok gerisinde kalmış siyaseti bırakalım, günün şartlarını görelim-öğrenelim ve de siyasi planlamamızı yapalım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com