- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK'ÜN GERDANLIĞINI GÜZELLEŞTİRELİM

TEPER Projesi ile Şehrimize çok önemli bir gerdanlık takıldı. Karabük'ün çirkinliklerinin kamufle edilebilmesi ve bir nebzede olsa güzelleştirilebilmesi için, görüntü kirliliğinin önlenmesi,  gözlerimizin ve gönüllerimizin güzelleşmesi, ruh darlığımızın giderilmesi için, TEPER Projesi ile yapılan yapıların güzelleştirilmesi gerekmektedir.

Araç Çayı - Soğanlık Çayı - Filyos Nehrinin Karabük Şehir kısmında bulunan kesimi, sel baskınlarından - su taşkınlarından korumak için Beton ve Taşlarla muhafaza altına alındı.

Şimdi sıra bu sanat yapılarının güzelleştirilmesine geldi.

Karabük ve Safranbolu Belediyeleri ile II Tarım Müdürlüğü, Orman işletme Müdürlüğü işbirliği ile Tefer Projesi ile yapılan Taş örme duvarların aralarına sarmaşıkların ekilmesi-dikilmesi yapılmasının tam zamanı ve mevsimidir. Yapılacak bu uygulama ile görüntü kirliliği kaybolacak ve de yemyeşil bir su kanalı meydana gelecektir.

Filyos Nehri - Soğanlık Çayı - Araş Çayının Şehrimizde bulunan kıs minin kenarlarına, yollar yapıldı. Bu yolların ve yürüyüş platformlarının düzenlenmesi, gezi ve piknik alanlarının yapılması, şehrimizin acil ihtiyaçlarından olan birçok problemin çözümünü sağlayacaktır. Çay ve Nehir boyunca hoş kokulu, Ihlamur - İğde gibi ağaçların dikilmesi ile Şehrimizin pis kokusu, bir nebze de olsa mis kokusuna kavuşacaktır.

Şehrimizin güzelleşmesi, ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, içinde bulunduğumuz yüzyılın icaplarına göre yaşanılır bir hale gelmesi için tüm şartlarımız ve imkânlarımız mevcut.

Şehrimizin yeniden yapılanması, şehir kelimesinin tam anlamını kazanması için vekâletname verdiğimiz, etkili-yetkili kıldığımız, hükmedebilmenin tüm şartlarını yerine getirebilecek, Başkan ve Tekillerimiz var, bahane üretebilecek hiçbir konu ve konum yok, zaman icraat ve uygulama zamanı.

Belediyemiz, vilayet merkezine yakışır bir şekilde, Belediye Başkanlığı odasına kavuşuyor. Başkan ve Başkan Yardımcılarının, yeniden yapılandırılan bu odalarından^ Şehrimize yakışır, içinde bulunduğumuz yüzyılın gerektirdiği bir planlamanın ve uygulamaların kararlarının alınmasını dört gözle beklemekteyiz.

Bilhassa, şehir merkezinde bulunan binaların, yıkık-dökük-sıvasız-boyasız-görüntü kirliliği arz edenlerinin de ele alınması, mülk sahipleri- ne, tatlı, yumuşak yaptırımlar getirilmesi gerekmektedir.

Şehir giriş ve çıkışlarının görünümleri, adeta terk edilmiş bir kent görünümü arz etmektedir.

Sayın etkili ve yetkililerimiz; Şehrimizin tepelerine çıkalım, elimize bir dürbün alalım, şehrimizin çirkinliklerini ve güzelliklerini görelim, yapılması gerekenleri, kısa-orta-uzun vadeli yapılabilirlilik sıralamasına sokalım, özel imkân-kabiliyet-ve uğraşma ile bir kent bundan fazla çirkinleştirilemez. Doğrusunu söylemek gerekirse, çirkinleştirme yarışında birinciyiz.

Çok küçük uygulamalar ve yaptırımlarla, kentimizi tanınmayacak güzelliklere kavuşturabiliriz.

Şehrimizin elini yüzünü yıkayalım, imkânlarımız nispetinde temiz ve güzel elbiseler giydirelim, zaten güzel olan şehrimize boya - pudra gerekmemektedir.

Bakalım—görelim-yapılması gerekenleri yapalım—yaptıralım.

Mutlu ve umutlu yaşayalım, yaşatalım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com