- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SAYIN HÜSEYİN EKEN'İN AĞZINA SAĞLIK

T.M.M.M.0dası Başkanı Sayın Hüseyin EKEN Beyefendiyi, 12 Nisan 2004 Pazartesi günü BRTV Televizyonunda büyük bir zevkle dinledim, anlattıkları, Karabüklülerin bilmeleri gereken çok önemli konulardı, Bilmem kaç kişi dinledi ve tahlilini yaptı?

Karabük'ün sokakları boş, ekonomisi bir hoş, Karabüklü artık boş. Karabük'ün Sivil Toplum Örgütlerinin Sayın Yöneticileri,

Karabük'ün, Siyasi Parti Sayın Yöneticileri,

Karabük'ün Sayın Milletvekilleri,

Karabük'ün Yeni seçilmiş Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri,  Karabük'ün Yeni seçilmiş Sayın İl Genel Meclis Üyeleri,

Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için ne zaman ve nerede konuşmaya başlayacağız?

Yandım anam türküsünü söylemeyi bırakalım,  ekonomik ve sosyal yapılanmamız için eteğimizdeki taşları dökelim, gerçekleri görelim, bildiklerimizi söyleyelim, anlatalım, gerçekleri öğrenelim ve öğretelim.

Bu gemi böyle gitmez, ömür böyle bitmez.

Ben yaptım olduyu bırakalım, yapamadıklarımızı ve yapmamız gerekenleri masaya yatıralım, neleri nasıl yapabilirizi konuşalım.

İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır,  demişler Bizler de konuşalım, dinleyelim, bilmediklerimizi öğrenelim.

Her önüne gelen, Karabük bitti, Ben de Karabük'ten gideceğim diyor. Beyler, bu güne kadar Karabük'ten gidenleri çok gördük, yüzde kaç tanesi başarılı olabildi? Bırakalım bu sevdayı, "Bavulun sesi uzaktan hoş gelir" derler.

Gelin Karabük'ü tanıyalım, Karabük'teki MAL ve HİZMET ALIM PASTASININ BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖRELİM.

Karabük'te bulunan Kurum ve Kuruluşların bir yıllık satın aldıkları mal ve Hizmet alımlarının miktarını hesaplayalım. Bu pastanın büyüklüğünü görelim.

Karabüklüler, Karabük'te bulunan Kurum ve Kuruluşların MAL ve HİZMET alımlarında etkili olmalıdırlar ve konu ile ilgili etkili ve yetkililer de ellerinden gelen zorlukları ve güçlükleri bir tarafa bırakıp, Karabük’te ikamet edenlere yardımcı olmaları gerekmektedirler.

Ticaret ve Sanayi Odamız, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının konu ile ilgili çalışmalarını ve uygulamalarını örnek almalı, öğrenmeli ve uygulamalıdır.

Karabük'te bulunan Kurum ve Kuruluşlar, her tür MAL ve HİZMET ALIMI ihalesini ve şartnamesini, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasına göndermelidirler ve de Karabüklüler de bunları okuyarak, bilgi edinerek yeni bir yapılanmaya gitmelidirler. Çok basit ve yatırımsız bir konu olan bu iş ve işler, çok sayıda istihdamın oluşmasına sebep olacak ve birçok iş kollarının da oluşması sağlanacaktır.

Karabük'te kaç tane Kurum ve Kuruluş var? Kaç tane İHALE KOMİSYONU var Bu İhale komisyonu, Mal ve Hizmet Alımlarını, hangi kanun-yönetmelik usullerine göre yapıyorlar? Karabük'te ikamet edenler bu ihalelere katıldıklarında nelerle karşılaşıyorlar?

Beyler, birbirimizi dövmeyelim, birbirimize sövmeyelim, birbirimizi sevelim."Komşuda pişer, bize de düşer" atasözünü uygulayalım. El ele verelim Karabük’ümüzü ekonomik ve sosyal olarak kalkındıralım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com