- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TEMİZ ENERJİ

Ülkemiz birçok konuda olduğu gibi, Temiz Enerji Konusunda da çok zengin.

Her nedense bu zenginliklerimizi, göremiyoruz, değerlendiremiyoruz. Bilindiği gibi fosil yakıtlar, kömür-petrol türevleri gibi yakıtlar, yanma sonu çıkardıkları çeşitli gazlarla, çevreyi, doğayı kirletmekte,  İnsanların ve canlıların yaşamalarını, sıhhat ve sağlıklarını olumsuz bir şekilde etkilemektedirler.

Bütün Dünyanın sorunlarından en önemlisi fosil yakıtların meydana getirdiği kirliliklerdir.

Temiz Enerji dendiğinde, yakıt kullanmadan elde edilebilen enerjiyi anlamaktayız.

Hidroelektrik santralleri-Rüzgâr Enerjisi- Güneş Enerjisi gibi enerjiler TEMİZ ENERJİ Kapsamına girmektedirler.

Hidroelektrik Enerjisi genel olarak Barajlar vasıtasıyla çok büyük yatırımlar gerektirmektedir, belirli bir ömürleri vardır, zamanla barajlar kum çakıl ve topraklarla dolarak su kapasitelerini azaltmaktadır.

Hidroelektrik Enerji üretiminde, maliyeti düşük, verimli olanı ve kısa sürede kurulabileni Kanal-Kanalet sistemi ile belirli bir düşü elde edilerek türbinlerle enerji elde edilmesi ve Jeneratörler vasıtasıyla Elektrik Enerjisi elde edilmesidir.

Rüzgâr enerji Santrallerinin kurulmasında, doğal yapı çok iyi bir şekilde incelenmeli, hava hareketlerinin haritası yapılmalı ve Ekolojik dengenin bozulmamasına çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrilidir. Ülkemizde en büyük ve değerlendirilmeyi bekleyen çok önemli Temiz Enerji Kaynaklarından birisi de DENİZ DALGA HAREKETLERİNDEN ELDE EDİLEN TEMİZ ENERJİDİR. Devlet kuruluşlarımız, TÜBİTAK-Üniversitelerimiz bu konuyu ele al malı ve değerlendirilemeyen bu büyük temiz enerji kaynağının kullanılabilmesi için araştırma ve geliştirme çalışmaları yapması gerekmektedir.

Enerji kullanımında dış ülkelere bağımlılıktan kurtulmanın tek y&i' yolu kendi doğal kaynaklarımızın değerlendirilmesidir.

Söz konusu kirliliklerin önlenmesinin tek yolu, Ülkemizden çıkan ve Dış Ülkelerden alınan tüm yakıtların bulunduğu yerlerde, Elektrik enerjisine çevrilmesi ve Ülkenin tüm enerji ihtiyacını, elektrik ile karşılanmasıdır. Çünkü Enerjinin en kolay ve temiz nakli elektrik hatları ile olmaktadır.

Kış aylarında, Kömür ve Petrol türevleri ile Isınmanın meydana getirdiği olumsuzluklar malumunuzdur ve maliyetleri de kuruluş ve işletme giderleri çok yüksektir.

Isınmada kullandığımız yakıtların çıkarıldığı yerlerde Elektrik enerjisine çevrilmesi ve kullanıcıya elektrik hatları ile ulaştırılması kuruluş ve işletme maliyetleri açısından da çok caziptir.

İçinde bulunduğumuz yüzyılın gereklerine ve gerçeklerine göre plan lamalarımızı ve yatırımlarımızı yapalım, kalkınmış-müreffeh ülkeler” arasına girelim.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com