- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TUVALET - SAĞLIK – EKONOMİ

İnsanların en önemli ve öncelikli, ihmal edilemeyecek ihtiyaçlarının başında Tuvalet ihtiyaçları gelmektedir.

Bayanların ihtiyaçları da çok ayrı bir önem arz etmektedir.

İnsanlar uzun süreli olarak aç ve susuz durabilirler amma tuvalet ihtiyaçlarım gidermeden duramazlar.

Ülkemizde, insanların tuvalet ihtiyaçlarını karşılayacakları tuvaletler birer rant kapısı haline gelmiştir.

Tuvalet ihtiyaçlarının normal süreden fazla tutulması, giderilememesinin, insanlarda meydana getirdiği rahatsızlıkları yazmaya çalışsak, ciltlerle kitap yazmamız gerekmektedir

Ülkemizdeki üroloji hastalarının ve hastalıklarının istatistikî bilgilerini toplasak, bu hastalıkların, tuvalet ihtiyaçlarının geciktirilmesinden dolayı meydana gelenlerini tespit etsek ve de bu hastalıklar dolayısıyla, hastaların iş kaybını ve tedavileri için harcanılan paraları hesaplasak, ekonomimizi ne denli etkilediğini görebiliriz.

Nüfus oranına göre, tuvaletlerin yapılması, ilgili kanun ve yönetmelikle re göre kullanıma açılması, yerel yönetimlerin ana görevleri arasındadır.

Tuvaletlerden para alınması, rant kapısı haline dönüştürülmesi, başta anayasamızın ilgili maddeleri olmak üzere, yürürlülükte bulunan kanun-yönetmelik ve tüzüklerin amil hükümleri ve insan hakları ile ilgili hükümlere göre suçtur.

Devletlerin kurulması, anayasa ve kanunların yapılması, yönetmelik ve tüzüklerin hazırlanmasının yegâne ve tek gayesi vardır, o da insanların can ve mal güvenliğinin tesisidir. Hiçbir kurum ve kuruluş, insanların sağlığını bozacak-etkileyecek konumda ve uygulamada bulunamaz. İnsanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde ve bilhassa, gelip geçici olarak bulundukları yerlerde, insanları adeta soyar gibi fiyatlarla mal satmaları ve tuvalet ihtiyaçlarından astronomik ücretlerin alınması modern soygun değil de nedir?

Yerel Yönetimlerin görevleri nelerdir? Vatandaşlarını hizaya sokmak mıdır, yoksa vatandaşlarına hizmet etmek midir?

Beyler, birbirimizi dövmeyi, itip kakmayı, ufak menfaatler için soymayı bırakalım, Sizlere verilen vekâletnamelerin ve bağlı bulunduğunuz kanun yönetmelik ve tüzüklerin hükümlerine göre hizmet etmeyi öğrenin ve de uygulayın, uygulatın.

Basit gibi görülen tuvalet meselesini ele aldık ve özetlemeye çalıştım Daha binlerce ve on binlerce yazacak konu var amma yerimiz dar.

Tuvalet ve benzeri konulardan alınan ücretlerin çok çok mecburi olan durumlarında, asgari ücretlinin ve emeklinin maaş durumuna göre düzenlenmesi gerekmez mi?

Benim vaktim ve zamanım olsa, Yerel Yönetimlerin, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının tasarrufunda bulunan tuvalet ve benzeri, halk sağlığı ve insan haklarını ilgilendiren konularda, haksız olarak yapılan uygulamaları birer birer mahkemeye veririm.

Ne zaman, nasıl ve ne şekilde duyarlı bir toplum olacağız?

Verdiğimiz oylarla, vekâletnamelerle, iş başına getirdiklerimiz, makam ve mevki verdiğimiz, saltanat koltuğuna oturttuğumuz, bizleri yönet, hükmet dediğimiz kişilerin, yapmadıklarını yapmaları için, yanlış yaptıklarını düzeltmeleri için, tenkit etmemiz, kulaklarını çekmemiz gerekmez mi? Sayın Seçilmişler-atanmışlar-etkililer ve de yetkililer, lütfen saltanat arabasından inin, ayağınız yer görsün, Halkın gelip geçtiği yerleri görün, problemlerini öğrenin, çok basit gibi görülen, önemsenmeyen, hattı zatında çok büyük önem arz eden, yapılması da çok kolay-basit olan konuları öğrenin, olumsuzlukları giderin, asli göreviniz olan işleri yapın.

Saygılarımla

 

HİKMET SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com