- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

YOL KENARLARINA-YAYA YOLLARINA NEDEN AĞAÇ DİKİLİR?

Şehrimizin caddeleri ve yaya yolları günümüzün şartlarına göre çok dar, bazen yürümekte dahi zorlanıyorsunuz.

Bir de, şehir merkezinde otoparkların bulunmaması ve caddeler boyunsa,  hatta yaya yolu üzerine yapılan bilinçsizse otomobillerin park etmeleri zorlukların tuzu biberi oluveriyor.

Şehir merkezinde bulunmaması gereken iş yerlerinin, en işlek caddeler üzerinde bulunması ve faaliyetleri vasıta ve insanların gidiş ve gelişlerini olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

Bazı iş yeri sahipleri, işyerlerinin önlerinde bulunan ağaçları kesmekte hatta köklerini dahi yok etmektedirler.

Şehrimizin, bilhassa ana caddelerimizin yeni bir yapılanmaya ve planlamaya ihtiyacı bulunmaktadır.

Şehrin en işlek caddeleri üzerinde ticari faaliyette bulunan, yolların trafik akışını etkileyen iş yerlerinin ele alınması, faaliyet konularına göre, Bağ-Essen,  Demarsan gibi sanayi sitelerimize kaldırılması gerektiği kanaatindeyim.

Şehirlerin-caddelerin en büyük güzelliklerinden biriside ağaçlardır. Şehir içi ağaçlandırma konusu en kısa zamanda ele alınmalı ve bölgemize güzellikler katabilecek IHLAMUR - KESTANE - İĞDE benzeri geniş yapraklı ağaçların dikilmesi, bilhassa ıhlamur ağacının mis gibi kokusu,  gezenleri rahatlatmalıdır.

Meşhur atasözüdür,  "Anasına bak kızını al, kenarına bak bezini al" Tünelden girin şehir merkezine doğru yürüyün, Yenice istikametinden şehir merkezine doğru yürüyün, Safranbolu, Kastamonu istikametinden doğru şehir merkezine doğru yürüyün, Şehrimizin tepelerine çıkın, şehrimizin güzelliklerini ve çirkinliklerini temaşa edin, Şehir merkezini gezin.

Sayın etkili ve yetkililerimiz, lütfen lüks arabalarınızdan inerek ve de yürüyerek gezin, dolaşın, bakmak ile görmek arasındaki farkları fark edin kısa-orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerin planlamasını yaparak,  Belediye,  İl müdürlükleri ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ve koordinesi ile çirkinleşen güzelim şehrimizin çirkinliklerini giderelim,  güzelleştirelim.

Heyelan bölgelerimize, dik yamaçlarımıza, çay ve nehir kenarlarına İĞDE- KAPARİ dikelim, Şehir içi ve şehir giriş ve çıkış yollarına IHLAMUR dikelim, yemyeşil mis kokulu bir şehirde yaşayalım.

İş yerlerimizin önünde bulunan ağaçları kesmeyelim, kesenlere engel olalım, kesilenlerin yerine yenilerini dikelim.

Bu arada bir sitemimi de belirtmeden geçemeyeceğim. Meşhur bir atasözü vardır,  "Kendin söyle, kendin dinle" diye. Ben de iki yıldır Sizlere bildiklerimi günlük olarak anlatmaya çalışıyorum amma, hiç de yazdıklarımdan dolayı bir arpa yolu, yol almış değiliz.

Sayın okurlarım, biraz duyarlı olsak da, yapılması gerekenleri yapsak,  yaptırsak, yapılması için katkıda bulunsak çok iyi olacak...

Şehir bizim,  san bizim,  canan bizim, hayat bizim, hepimizin...

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com