- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

GAZ BETON ÜRETİMİ

Ülkemizde 2002 yılı sonu itibariyle,  2.500.000 adet konut açığı bulunduğu ve her yıl bu rakama 625.000 konut ihtiyacı doğduğu belirtilmektedir. Bu rakamlar, İnşaat Sektörü ile ilgili malzeme üretimine olan talepleri de belirlemektedir.

GAZ BETON yapı malzemelerinin birçok üstünlükleri sebebiyle talep durumları ve kullanımları her geçen gün artmaktadır.

GAZ BETON gözenekli bir beton yapı malzemesidir. Ham maddeleri, yüksek silisli bir dolgu maddesi-kum, kumtaşı, baca külü, yüksek fırın cürufu ile bağlayıcı kireç ve çimentodur.

Gayet ince toz kıvamında öğütülen bu maddeler su ve alüminyum tozu ilavesi ile karıştırılarak döküm arabalarına dökülür. Yanmış kirecin su ile reaksiyona girmesi sonucu yüksek ısı açığa çıkar. Kabartıcı katkı maddesi olarak karışıma katılmış bulunan alüminyum tozu bunun sonucunda reaksiyona girerek hidrojen gazı neşreder. İnce toz taneleri halindeki alüminyum tozunun açığa çıkarttığı gaz habbeleri Gaz beton döküm hamurunun kabarmasına ve özelliği olan mikro gözenekli bir yapıya sahip olmasını sağlar. Malzemede kimyasal birleşme sonucu teşekkül eden, kalsiyum hidrosilikat ve alüminyum hidrosilikatlar neticesinde sertleşme başlar. Belirli bir mukavemet derecesine erişildiğinde otomatik çalışan bir kesme makinesinde özel çelik teller vasıtası ile istenilen ölçülerde kesilirler.

Ülkemizde üretim yapan ve kalitesini ispatlayarak inşaat sektöründe isim yapmış olan en önemli firmalardan birisi YTONG A.Ş. dir.

Söz konusu inşaat malzemesinin üretimi ile ilgili tüm ham maddeler bölgemizde bulunmaktadır.

Karabük, İnşaat Sektöründe, Demir ve Çelik üretiminin yanında bu ve benzeri inşaat malzemeleri üretimi ile ilgili malzemelerin imalatına da başlamalıdır. Hatta İnşaat malzemeleri üretimi konularında geç bile kalınmıştır.

Bölgemizde mevcut üretim kapasitelerimizi artıralım, yeni konular bularak çeşitlendirelim.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com