- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HAYVANCILIK ve MERALAR

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) tarafından organize edilen Çayır Mera Yem Bitkileri Danışma Kurulu, mera tespit ve tahdit çalışmalarının tamamlanması, mera ve çayırların verimliliklerinin artırılarak çiftçilerin hizmetine sunulması amacıyla yapılması gereken çalışmaların planlanması için, Çayır Mera ve Yem bitkileri Danışma Kurulu oluşturulduğunu belirtmektedir. Ülkemizde, hayvansal ürünlerin artırılması, istihdam sağlanması, gıda sektöründe istikrarın oluşturulması için birçok önlemler alınmakta ve uygulamaya konulmaktadır.

Hayvan ve hayvansal ürünlerin üretiminin yapılabilmesi için en önemli konu, yem ve ot teşkil etmektedir.

Karabük İl Tarım Müdürlüğü konu ile ilgili neler yapıyor? Pek bilinmemektedir. Sadece hayvancılığın teşviki ile ve köylülere inek-kuzu verirsek bu işler olmaz, hayvanların otlayacakları otlakları olmaz ise hiç bir işe yaramaz.

Orman İşletmesinin, köy otlaklarını gasp edercesine tel örgülerle çevirmesi, dibinde ot bitmeyen, her an yangına davetiye çıkaran, ekolojik dengeleri bozan çam ve çam türü ağaçlandırma yapması, Bölgemizde hayvancılık yapmayı adeta imkânsız hale getirmektedir.

Tarım İI Müdürlüğünü, konuya duyarlı olmasını, hayvancılık yapan köylülerimize, Mera-çayır ve otlaklar konusunda yardımcı olması, Orman İşletme Müdürlüğünün yaptığı yanlış uygulamaları durdurmasını, konu ile ilgili çalışmalarını beklemekteyiz.

Bölgemizde bulunan Kurum ve Kuruluşların, birbirlerini destekler bir şekil ve tarzda icraatlarda bulunması, Bölgenin, iklim ve toprak yapısı geçim durumu ve geleceğe has yönlendirilmesi gerekmekte ve yatırımların bu çerçevede yapılması şarttır.

Esasında, Bölgemizin kısa-orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerin bir planlamasının yapılması, Yöreye has ekonomik ve sosyal kalkınma programı, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirilmelidir.

İlgililerin, etkili ve yetkililerin bilgilerine sunulur.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ

 

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com