- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HÜKÜMET HAYVANCILIĞI TEŞVİK EDİYOR,ORMAN İŞLETMESİ ENGELLİYOR

Hükümetin,  istihdamın ve milli gelirin artırılması yönündeki çok yönlü başlatmış olduğa uygulamalara, Orman İşletmelerince adeta kısıtlamalar getiriliyor.

Karabük Vilayetinin yüzölçümünün yüzde yetmişini ormanlar teşkil etmektedir. Bölgemizde ve Ülkemizde bir çam ağacı dikme hastalığıdır gidiyor.

Köylünün arazilerine ve otlaklarına-meralarına adeta el koyarcasına çam ve benzeri iğne yapraklı ağaçlar dikiliyor, mevcut meşe ve benzeri ağaçlar kesilerek, çam ağaçları dikiliyor.

Çam ağaçlarının altında ot bitmez,  dallarına kuşlar yuva yapamaz,  dolayısıyla ekolojik dengeler altüst olur. Ekolojik dengelerin bozulmasından dolayı yabani hayatın alt üst olması, ÇAM KESE böceğinin artmasına ve dikilen çam ormanlarının da yok olmasına sebebiyet vermektedir. Ayrıca meskûn mahallere yol kenarlarına,  ha t ta şehirlerarası yol kenarlarına kadar, çam ormanı yapılması, orman yangınlarına davetiye çıkarmak değil de nedir?

İl Tanım Müdürlüğünü göreve çağırıyorum. Kardeşim, Çayır-mera-otlaklar ile ilgili yasaları ve düzenlemeleri okuyun ve uygulayın, Köylüye hayvancılık yap demek kolay amma, hayvan otlatacak yer bulmak zor.

Bugüne kadar, orman işletmelerinin bu uygulamalarına son verilmelidir, hatta Köy Muhtarlıkları ve Tarım İl Müdürlüğü, haksız uygulamalarından dolayı mahkemeye verilmelidir.

Karabük İlinin, ekonomik ve sosyal olarak kalkınması için, en büyük alanını kaplayan ormanlar ile ilgili bilgiler edinmesi, Orman Fakültelerinde ve Orman Endüstri Mühendisliği Fakültelerinde okutulanları öğrenmesi ve uygulaması gerekmektedir.

Günümüzün şartlarında, ormanların değerlendirilmesi ve işletilmesi ile ilgili konular incelendiğinde, bu gün ormanlarımızın imkânlarının yüzde ikisinden istifade edildiğini görürüz.

Karabük'ün ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, içinde bulunduğumuz yüzyılın gerektirdiği şekilde yaşamamız, gelir ve istihdamın artırılması için bu güne kadar göz ardı edilen orman varlıklarımızın görülmesi ve ormancılığın ve orman ürünlerinin ele alınması gerekmektedir.

Bölgemizde, en büyük istihdam ve gelir elde edilecek konuların başında orman varlıklarımız gelmektedir.

Ormanlarımızda yetiştirilecek olan yabani hayvan üretiminden tutunda, tohum-meyve-kabuk-kök-keresteden tutunda, elde edilecek kimyasallara kadar say sayabildiğin kadar.

Bölgemizde ve Ülkemizde bir kapalı kutu olan ve hiç anlatılmayan-öğretilmeyen orman varlıklarımıza bir el atmanın zamanı geldi de geçti bile. Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğünü göreve çağırıyorum. Beyler bağlı bulunduğunuz kanun, yönetmelik ve tüzüklerin sizlere verdiği görev ve yetkileri, Millet ve Memleket yararına kullanın, Milletin ayağına ayak bağı olmayın, bildiklerinizi ve yapılması gerekenleri yapın, yol kenarlarına kadar çam dikerek orman yangınlarına davetiye çıkartmayım, iklim ve arazi yapısına göre, ıhlamur-kestane-ceviz-meşe ve benzeri geniş yapraklı, yangınlara duyarlı olmayan ağaçlar dikin,  ormanlarda, etinden-derisinden-kürkünden istifade edilen yabani hayvanları yetiştirin, orman ürün çeşitliliğine göre değerlendirme projeleri yapın ve halkı bilgilendirin. Okullarda okuduklarınızı, öğrendiklerinizi okuyun, uygulayın ve uygulatın.

Ülke Bizim, Hepimizin, bu güne kadar ihmal edilmiş yapılmamışları, yapılması gerekenleri yapın, yaptırın.

Mutlu ve umutlu günlere hep birlikte yürüyelim.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com