- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SU ŞEBEKESİNDE KAÇAK VARMIŞ

Karabük Belediyesi, İçme su şebekesinde YÜZDE KIRKDÖRT kaçak varmış? Pes doğrusu.

Bu günün şartlarında, bu günün makine ve teknik gücünde, bugünün bilgisayar teknolojisinde, bu çağda hayret doğrusu...

Söz edilen bu kaçak neyin kaçağı, nasıl ve ne şekilde oluşmuş, neden ve ne için önlenememiş, suyun ve paranın asıl sahibi olan bu milletin, bu ve benzeri konuları öğrenmesi, vekâlet verdiklerinden kaçakların önlen meşini istemesi tabii bir hakkıdır.

Ben anormal su kaçağını pek bilemem.

Şimdi normal su kaçağı hakkında aklıma gelenleri dile getireyim. Karabük içme suyu şebekesinin, YÜZDE KIRKDÖRT oranında, yeraltına kaçak yapması demek, Karabük’te her an toprak kaymalarının-çökmelerin olabileceği anlamına gelmektedir. Heyelanlara sebebiyet verebilecek olan konunun bir an önce ve acilen ele alınması gerekmektedir.

Anormal su kaçağının da ne gibi heyelanlar meydana getireceğini bilemem.

Hamzalar bölgesinde bulunan içme suyu tesislerinden ne kadar suyun şebekeye pompalandığı biliniyor,  Şehir içme suyu şebekesinin her branjmanına konulacak su saatleri ile her mahallenin harcadığı su miktarı ölçülebilir, su abonelerinin sayaçlarından okunan su harcamaları ile karşılaştırılarak, hangi bölgede, ne miktarda su kaçağının olduğu kolayca tespit edilir.

Yani insan konuya çözüm aradığında, bu günün şartlarında yapamayacağı yoktur, yeter ki istesin.

İşin başka bir boyutu ve en kolay olanı da, su işletmelerinin özelleştirilmesidir.

Şehir içme suyu ihtiyacının karşılanması, abonelere ulaştırılması, ücretlerinin toplanması, velhasıl kelam konunun komplike özelleştirilmesi ile kaliteli ucuz suyun temini ve tevziinin sağlanması gerekmektedir.

Benim aklımın almadığı ve bugün Karabük Belediyesinde uygulanan SU ABONE olma şartları.

Su abonesi olmak için S.O.P. İşletmesine müracaat ediyorsunuz, Sizden su abonesi olacağınız binanın ruhsatı-iskânı-kira kontratı-gibi akla gelebilecek bir sürü evrak ve formalite isteniyor. Kardeşim hangi devirdeyiz, Ben satıcı pozisyonundaki Sana para vereceğim, binanın kime ait olduğu, kira kontratı vb. seni neden ilgilendiriyor, herkes işine baksın, sen bana su satacaksın, ben de sana bedelini vereceğim. Nuh nebi zamanından kalma, toplumumuzu geri bırakan bu ve benzeri uygulamaları bırakalım, herkes yapması gerekenleri yapsın, milletin önünde takoz olmayın, zaman hizmet zamanıdır. İşini bilmeyenler, işlerini öğrensin ya da bırakıp gitsinler.

Ülkemizde hizmet veren belediyeler, nasıl ve ne şekilde hizmetler veriyor, bakalım öğrenelim ve uygulayalım.

Vatandaş ağlama duvarı değil. Sizler icranın başındasınız, yapılması gerekenleri yapmakla mükellefsiniz, Sizlere bahaneler uydurmak için vekâletnameler verilmedi, bu güne kadar yapılmayanların yapılması için göreve getirildiniz. Zam yapmakla, kısıtlamalar getirmekle, imkânlarım yok demekle bir yere varamazsınız. Hizmet eden, şehrini içinde bulunduğumuz yüzyılın gereklerine göre düzenleyen belediyelere bakın ve bilmediklerinizi öğrenin. Çağ bilgi çağı. El ele verelim, şehrimizi modern şehir haline getirelim. Mutlu ve umutlu yaşayalım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com