- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ULAŞIM SEKTÖRÜNÜN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ LOJİSTİK ENTEGRASYONUN SAĞLANMASI KANAL VE KANELETLE YENİ ULAŞIM SİSTEMLERİNİN KURULMASI

Üretim ve pazarlamanın maliyet hesaplamalarında ulaşım giderleri büyük yer tutmaktadır.

Globalleşen Dünya ekonomisinde ve Ülkemizin üretim ve pazarlama payında önemli bir ölçüde rahatlamanın sağlanması, maliyetlerin düşürülmesi, rekabet gücünün artırılabilmesi için ulaşım sektörünün, Ülkemizdeki mevcut tesis ve kuruluşların rasyonel kullanılabilmesi, değerlendirilemeyen değerlerimizin değerlendirilme projelerinin hazırlanması ile bu güne kadar rekabet gücü olmayan üretimlerimizin, yeni pazarlar bulabilmesi için en kısa zamanda, yurt içi ve yurt dışı ulaşım yapımızın birbirleriyle olan entegrasyonunun sağlanması gerekmektedir.

Ülkemizin, 29 tane Vilayetinin deniz ile sınırı bulunmaktadır. Deniz ulaşımında, bilhassa yolcu taşımacılığında, Deniz Otobüsü-Deniz Minibüsü- Deniz Taksisi sistemlerinin kurulması ve Ülkemizde deniz ulaşım vasıtalarının üretimine başlanması,  dolayısıyla,  kara taşımacılığının yükünün asgariye indirilmesi, yol yapım ve işletme giderlerinin azaltılması, deniz vasıta üretim sektörünün kurulması ile de, istihdam ve döviz kazanılması sağlanacaktır.

Deniz yolu-Demiryolu-Karayolu-Hava yolu entegrasyonunun sağlanması ile ulaşımda büyük bir hız ve rahatlamanın yanında maliyetlerde de çok büyük bir düşüş olacaktır. Bu uygulamanın yapılması ile milli ekonomide Milyar Dolarlarca kazanç sağlanmış olacaktır. Rekabet gücünün artması ile de birçok sektörde iş ve aş temin edilecektir.

Ülkemizin, bölgelerin ve şehirlerimizin, coğrafi durumlarına göre, kısa ve uzun, küçük ve büyük, yük ve yolcu taşımacılığı için kanal ve kanalet sistemleri ile nakliye yapılma imkânları bulunmaktadır.

Kanal ve kanalet ile yapılan ulaşım yolları, bulundukları mahalle ve bölgeye güzellik getirecek ve iklimlerinin yumuşamasına katkı sağlayacaktır.

Bu güne kadar bulunmuş ve kullanılmakta olan ulaşım vasıtalarının en az enerji tüketeni, birim vasıta maliyeti ve işletme maliyeti çok çok düşük olanı, deniz ve su vasıtalarıdır.

Denizlerimizin, Göllerimizin, Göletlerimizin, Barajlarımızın, akarsularımızın ve bunlara bağlı olabilecek kanal ve kanalet sistemlerimizin kurulması ve ulaşım sektörünün hizmetine sokulması ve demiryolu, karayolu entegrasyonunun sağlanması ile çok büyük kazançlar sağlanabilecektir. Ülkemizde, ulaşım konusunda, tüm ulaşım yollarının hesaplamalarını yapabilecek, yolların ulaşım potansiyelini-kabiliyetlerini ve kapasitelerini hesaplayabilecek, entegrasyonu konularında projeler üretebilecek, normal zamanlarda ve anormal durumlarda (Sel-Deprem-Savaş vb) sevk ve idare edebilecek bilgilerin üretilmesi ve uygulamaya sokulabilmesi için, en kısa zamanda Lojistik - Ulaştırma Fakültelerinin kurulması zorunluluğu doğmuştur.

Hatta Şehir içi ulaşım konuları ile ilgili olarak, Trafik Mühendisliği Fakültelerinin kurulması gerekmektedir.

Hükümet olanların-Hükmedenlerin-Etkili ve Yetkililerin konunun önemine binaen, konuya ilgi duymalı,  mevcut ulaşım yollarının değerlendirilmesi ile kısa-orta ve uzun vadeli ulaştırma ve yeniden yapılandırma projeleri yapmaları, uygulamaları gerekmektedir.

Geniş dünyamızı, basit uygulamalarla daraltmayalım, değerlerimizi değerlendirelim.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com