- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HASTANELERE ŞEFFAFLIK UYARISI

SAĞLIK BAKANLIĞI,  Hastanelerin,  ilaç, Tıbbi cihaz ve Sarf malzemeleri alımı için yaptıkları ihalelerde "ŞEFFAFLIK" uyarısında bulundu. Bakanlık, İHALEDE REKABETE AYKIRI UNSURLAR OLMAMASINI istedi.

Sağlık Bakanlığı,  geçmişte birçok yolsuzluğa kapı açan ve NEŞTER OPERASYONU'na neden olan ihale usulsüzlüklerini önlemek için sıkı denetime geçiyor. Satın alma işlemleri ile ilgili genelge yayınlayan Sağlık Bakanlığı, hastaneleri yaptıkları ihalelerde fırsat eşitliğini sağlamaları konusunda uyardı.

Müsteşar Yardımcısı Abdulkadir Atalık imzası ile valiliklere gönderile genelgede, ihalelerde uyulması gereken şartlara dikkat çekildi.

Bakanlık ihale şartnamesinde rekabeti engelleyici hususlar konulmasını ve yolsuzlukları önlemek amacıyla ihale sürecini sıkı takibe aldı. ALIMLARDA BAKANLIK SÖZ SAHİBİ.

Bundan böyle hastaneler yapacakları tıbbi malzeme, aşı, serum, sarf malzemesi, tıbbi cihaz, ilaç ve benzeri ihaleler için Bakanlığa danışacak. Hastanelerden gelen satın alma taleplerini değerlendiren İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,  satın alınacak olan bütün malzemeler için yaklaşık maliyetleri tespit edecek. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği gizli tutulması gereken bu maliyet hesaplarını, firmalara duyurarak fırsat eşitliği ilkesini çiğneyen hastane yöneticileri hakkında disiplin cezası, ceza kovuşturması ve kamu davaları açılacak. İhale şartnamesinde belirli bir firmayı, markayı veya modeli tarif eden özellik ve tanımlarına yer verilemeyecek.

Karabük Vilayetinde kaç tane Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hastane - Kurum ve Kuruluş var?

Sağlık Bakanlığının bu genelgesine uyuluyor mu?

Karabük'te MAL ve HİZMET alımı ihalelerinde ne gibi kriterler uygulanıyor?

Bir Kurum ve Kuruluşun, herhangi bir mal ve hizmet alımında uyması gereken kurallar zincirinin ve İhale Komisyonunun oluşturulmasının ana sebebi ve ilkesi; KALİTELİ ve UCUZ Mal ve Hizmetin alınabilmesi olmalıdır Karabük'te mal ve hizmet alımlarında kalite ve fiyatlar ne kadar önemseniyor?

Karabük'te yapılan Mal ve Hizmet alımları ile ilgili NEŞTER OPERASYONU gibi bir operasyon yapılmasını gerektirecek olaylar var mıdır?

Karabük'te ikamet edenler, neden ve ne için Karabük'te yapılan mal ve hizmet alım ihalelerine girmiyorlar? Söylendiği gibi, Karabüklüler çok mu zenginler? Karabük'te ikamet edenler, Karabük'te yapılan mal ve hizmet alımı ihalelerine katıldıklarında nelerle karşılaşıyorlar?

Kanun-Yönetmelik-Süzük-Nizamnamelerin hazırlanması ve uygulanmasının ana ilkesi, her yaptırımın ve uygulamaların, Millet-Memleket-Kamu yararına uygun olması ilkesini kapsamaktadır. Hukukun ana ilkesi de bunu emretmektedir.

Kanun koyucular, yaşanılan binlerce olayın sentezini yaparak kuralları hazırlarlar ve yürürlülüğe koyarlar.

Bir kanunun uygulanmasında, tüm yaptırımların okunması ve anlaşılması gerekmektedir.

Kanun koyucular; Kanunu uygulayacak olanlara, o kanunun çıkış sebebinin icap ettirdiği nedenlerden dolayı takdir ve insiyatif uygulama hakkı tanımıştır. Bu hak ise, ana kural olarak, kanunun konuluş sebebine uygunluğunu şart koşmaktadır.

Mal ve Hizmet alım ihalelerinde, kanunda yazılı kuralların arkasına sığınılarak PAHALI ve KALİTESİZ MAL ve HİZMET ALIMI yapılamaz.

Kıymetli okurlarım, çok değerli Karabüklüler; yazdıklarıma kulak verin,  Karabük'te kaç yüz trilyonluk mal ve hizmet alımı yapılıyor öğrenin,  Karabük'te yıllık olarak yapılan mal ve hizmet alım ihalelerine kimler giriyor ve alıyor bir bakın.

Ekonomik ve Sosyal olarak her geçen gün geri giden ve sürekli artan bir tempo ile göç veren Karabük için, bakmak ile görmek arasındaki farkı fark edelim.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com