- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARA TREN AK TREN OLUYOR, VAGONLAR DOLUYOR...

TCDD, Demiryollarını özel sektöre açıyor. Ulusoy, Varan ve Metro Yolcu taşımak için, 10'dan fazla lojistik firması da yük taşımacılığı için başvurdu. Proje başladığında yolculuk ucuzlayacak. Böylece taşımacılıktaki payı yüzde ikilerde olan Trenler dolacak.

Firmalar konu ile ilgili fizibilite çalışmaları yapıyor, bazıları vagon siparişi verdi.

TCDD'nin "TRENİNİ AL GEL " projesine isteyen firma kendi treni ile yolcu ve yük taşıyabilecek. Kilometre başına 2 EURO hat kirası ödeyecek. Yolcu taşımak isteyenlere, “KAPASİTE GARANTİSİ" verilecek. Borusan lojistik, Demiryolu lojistik üstleri kuracak. Horoz ithalat vagon kapasitesini 150’ye çıkaracak. Erdemir, kendi lojistik şirketini kurdu 13 milyon dolarlık yatırım yapıyor, trenleri feribotla taşıyacak RGL fizibilite çalışmalarını bitirdi, vagon yatırımı yaptı. 2005’te 120 vagona sahip olacak.

Ortadoğu Irak hattında 30 vagonla faaliyete geçecek. Mars Logistics, l,5 yıldır proje üzerinde çalışıyor. Marvel yabancı ortaklığını proje için ikna etti, projeye katılıyor. Arkas, bu iş için yeni bir şirket kurdu, 4-5 milyon dolar yatırım yaptı 50 yeni vagon alacak.

Bu yıl Demiryollarına 800 Trilyon liralık yatırım yapılacak.

Sayın okurlarım, Karabük'ün sanayicileri, tüccarları, sizlere yolcu ve yük taşımacılığı ile ilgili özet bilgiler sundum.

Globalleşme, sanayileşme, bilgisayar-otomasyon, iletişim sektörlerindeki akıl almaz gelişmeler bir fırtına gibi tüm dünyayı etkilemekte ve rekabet acımasızca güç kazanmaktadır.

Ülkemizde ve Bölgemizde yaşanmakta olan işsizlik, büyük kitlelerin,  satın alma güçlerinin azalmasına küçüklerin yok olmasına, büyüklerin de devleşmesine sebep olmaktadır.

Demiryollarının önem kazandığı, cazibe konu haline gelmesinden dolayı,  Karabük-Zonguldak, Karabük-Çankırı-Irmak demiryolu sisteminden ve Karabük'te TCDD İşletme Müdürlüğü kurulmasından dolayı, Karabük'teki Sanayicilerin, Tüccarların, Müteşebbislerin konuya sıcak bakmaları ve önemine binaen faydalanabilirliliğini acilen incelemeleri gerekmektedir.

Denizyolu-Demiryolu-Karayolu-Havayolu ulaşımlarının entegrasyonunu yapan firmalar, önümüzdeki günlerin lider firmaları konumunda olacaklardır.

Kargo firmalarının, ekonomideki yaptığı değişikliklerin bir benzeri ve daha etkilisi, bu anlatmaya çalıştığım sistemle olacaktır.

Kargo taşımacılığını da sarsacak olan bu oluşum, nakliye sistemini adeta yok edecektir.

Ferdi ve küçük şirket taşımacılıkları son bulacaktır.

Karabüklülerin konuya duyarlı olmaları, konu ile ilgili girişimde bulunmaları gerekmektedir.

Karabük'te Lojistik firması, yolcu taşımacılığında demiryolu sistemini; kurulmasına Karabüklülerin sahip olması gerekmektedir.

Konuya sıcak bakacak Karabüklü müteşebbis gerekmektedir.

Konu al beni, gör beni diyor.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com