- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARDEMİR AŞ. NE YENİ BİR İŞ ve AŞ İMKÂNI

KARABÜK DEMİR ve ÇELİK FABRİKALARI'NA, YENİDEN YAPILANMA çalışmaları çerçevesinde, RAYLI TAŞIMACILIĞIN önem kazanması ve DEMİRYOLLARININ yeniden yapılandırılması çalışmaları ile ilgili olarak, VAGON ihtiyaçları arttı.  

Yapılan hesaplamalar ve görünür ihtiyaçlara baktığımızda Ülkemize 6000 adet ilk etapta VAGON ihtiyacı olduğu görülmektedir.

Bu yılki ilk çalışmalara göre 600 adet vagona ihtiyaç olduğu ve önümüzdeki yıllarda bu sayının, 6000-10.000 adede çıkacağı hesaplanmaktadır.

Yük taşımacılığında, yükün özelliğine göre, çok çeşitlilik arz eden vagonların üretilmesi gerekmektedir.

Yolcu taşımacılığında da, kısa ve uzun mesafe yolculuklara ve konfor özelliklerine göre çeşitlilik arz etmektedir.

Bu güne kadar ülkemizde, TCDD İşletmelerinin Adapazarı-Eskişehir-Sivas İllerinde kurulu fabrikalarında yolcu ve yük vagonları imalatı yapılmaktaydı, bu gün de yapılıyor.bir anda çok fazla vagon talebinin olması, yeni arayışları da beraberinde getirdi.

1994 yılında, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın kapatılması ve çözüm yolları ile ilgili yaptığım basın toplantısında, ÇELİK KONSTRÜKSİYON FABRİKASI - DÖKÜMHANE - MAKİNA FABRİKALARI entegrasyonu ile YAGON üretimine başlanması gerektiğini, Ülkemizin ve Dış Ülkelerin VAGON taleplerinin olduğunu, RAYLI sistemlerin önem kazandığını vurgulamıştım. O günlerdeki Vagon üretiminin cazibesi bu gün katlanarak artmış durumdadır.

MİTSUBİSHİ Firması, Ülkemizde YOLCU ve YÜK VAGONLARI ile RAYBÜS ÜRETİMİ konularında ortaklık yapabilecek firmalar ve kuruluşlar aramaktadır Özet olarak, Ben şunu demek istiyorum; Bu anlatmaya çalıştığım konu,  KARDEMİR A.Ş. için aranıp ta bulunamayan en büyük bir fırsattır.

ÇELİK YAPI A.Ş.,  ve KARDÖKMAK A.Ş. işbirliği ile ve ilgili firmalardan lisans alınarak VAGON - RAYBÜS imalatına başlanmalıdır.

Günümüz koşullarında Bölgemizin ve Ülkemizin ekonomik - sanayi yapılanması hepimizin malumudur. Dünyada-Ülkemizde ve bilhassa Bölgemizde yaşanan işsizlik problemi sayısal olarak bilinmektedir. Hükümetimiz,  İşsizliğe çözüm bulabilmek için, istihdam sağlayan kuruluşlara azami kolaylıklar ve teşvikler vermektedir.

Bu günün şartlarında, KARDEMİR A.Ş.için YÜK VAGONU - YOLCU VAGONU - RAYBÜS üretiminin planlanması ve üretime başlanması 5000 kişinin istihdam edilmesi ve çok büyük kazançların kazanılmasını sağlayacaktır.

VAGON - RAYBÜS imalatında kullanılacak bazı imalatların da, Karabük'te bulunan irili ufaklı atölyelere sipariş verilmesi ile şehrimizde önemli bir ekonomik canlanma meydana getirecektir.

Karabük'te bulunan Sanayicilerimizin, Demiryolları malzemelerinin imalatına kafa yormaları gerekmektedir. Birkaç tane Demiryolu malzemesini belirteyim, RAY-SELET-CEBİRE-KREPO-ERGO-BLON-FREN PAPUCU V.S. Konuya ilgi duyan, KARDEMİR A.Ş. Yetkililerine ve Karabüklü Sanayicilerimize - Müteşebbislerimize her an daha geniş tafsilatlı bilgiler verebilirim.

Ülkemizde ve Bölgemizde, iş var - aş var amma müteşebbis yok maalesef. Bakmak ile görmek arasındaki farkı fark edelim, Dünyada-Ülkemizde ve Bölgemizde olup bitenlere bakalım-görelim, yapılması gerekenleri planlayalım, tatbikata koyalım.

İlgililerin, etkili ve yetkililerin bilgilerine sunarım.

 

Saygılarımla

Hikmet SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com