- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KEDAŞ KARABÜK İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ÇOK KESKİN MÜEYYİDELER UYGULUYOR

Abonelerine her ay fatura kesiyor, Fatura kesim tarihinden itibaren 15 günlük ödeme süresi tanıyor.

Karabük ekonomik ve sosyal olarak her gün geri gidiyor, sürekli göç veriyor, çoğunluğu emekli olan bir kent konumunda.

Karabük’te yapılan bu uygulamalar, Ülkemizin başka bir yerinde yapılıyor mu?

Fatura ödeme bildiriminde belirtilen tarihte ödemelerini yapamayan abonelere ne gibi müeyyideler uygulanıyor?

Satıcı konumundaki KEDAŞ, Alıcı konumundaki Abonelerine hangi yetki ve sorumluluk anlayışıyla bu uygulamaları yapmaktadır?

Sizlere T.C.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TEDAŞ Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın ELEKTRİK TARİFELERİ YÖNETMELİĞİ'nden bir kaç maddeyi belirteyim.

MADDE 17 Açma-Kapama: Yönetmelik hükümlerine göre elektriği kesmeyi gerektiren bir durum doğsa da, elektriğin fiilen kesilmediği durumlar ile teşekkül veya şirket kusurundan dolayı elektriğin kesilmesi durumunda ABONEDEN AÇMA-KAPAMA bedeli talep edilemez.

MADDE 50-a: Teşekkül veya şirket tarafından fiilen elektriği kesilmeyen aboneden AÇMA-KAPAMA BEDELİ TALEP EDİLEMEZ.

MADDE 51: Borcunu ödemeden ayrılan abonelerden sonra, aynı kullanım yerine abone olacaklardan veya mülk sahibinden/sahiplerinden eski aboneye ait borcun ödenmesi ve eski aboneye ait ikametgah bilgisi verme talebi ve şartı koşulamaz. Borcunu ödemeden ayrılan abonenin güvence bedeli doğrudan borcuna mahsup edilir.

MADDE 57: Sayacın mahallinde ve zamanında okunması şarttır. Buna göre faturalar, sanayi ve ark ocaklı aboneler için aylık, diğer aboneler için ise azami iki aylık olarak düzenlenir.

Sayın okurlarım; Sizlere konu ile ilgili birkaç maddeyi belirttim. Bu güne kadar bu maddeler ile ilgili ne gibi müeyyidelerin uygulandığını düşünün ve Tüketici olarak haklarınızı öğrenin.

Karabük Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünün, Tüketici Hakları Derneğini İlgililerin, Etkili ve Yetkililerin, Vekaletname verdiklerimizin, ilgilerine ve bilgilerine sunarım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com