- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TREN FERİSİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Zonguldak'ta yatırım bedeli 14 milyon dolar olan "Tren Ferisi Projesi" kapsamında,  limanda derinleştirme çalışması başladı. Zonguldak limanı ile Kdz.Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) limanı arasında tren vagonlarını yüklemek üzere özel olarak dizayn edilmiş gemilerin, iki liman arasındaki gidiş-gelişleri kapsamında uygulamaya konulan projenin, yıl sonuna kadar hayata geçinilmesiyle 4 milyon 500 bin ton/yıl dökme yük taşıma kapasitesine sahip olunacak.

Proje kapsamında, Ulaştırma Bakanlığı, Demiryolları, Liman ve Hava Meydanları (DLH) İnşaat Genel Müdürlüğünce,  Acılık Deresi'nden dökülen atıkların denizin derinliğini azaltması nedeniyle, liman çevresinde gemiye yerleştirilen iş makineleri yardımıyla dip taraması gerçekleştirme işine başlandı.

Projenin hayata geçmesiyle İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları ile ERDEMİR'in demiryolu bağlantılarının da sağlanması hedefleniyor.

Tren Ferisi Projesi kapsamında, Karabük'te TCDD Yolları İşletme Müdürlüğü kuruldu ve İşletme Müdürlüğü'ne de Hakan Göyneksiz atanarak görevine başladı.

Söz konusu proje kapsamında, TCDD Karabük İşletme Müdürlüğü de konu ile ilgili olarak modernizasyon kapsamında hummalı bir çalışmaya başladı. Sayın Karabüklüler, Sanayicilerimiz, Tüccarlarımız, bu haberlerden ne anlıyorsunuz? Bu yapılanlar Karabük'e neler kazandıracak? Neleri yok edecek? Karabük'e ekonomik ve sosyal olarak ne gibi etkilerde bulunacak? Bu yapılmakta olan proje kapsamında, yeniden yapılandırma, düzenleme ve uygulamalardan Karabüklüler olarak nasıl ve ne şekilde faydalanılabilinir? Ekonomik ve sosyal yapımıza artı değerler katabilmek için ve eksilerin etkisini azaltabilmek için ne gibi yapılanmaya gidilebilinir? Karabük'ün önünün açılması, yeni uygulamaların ekonomik olarak katkı sağlaması, elinde bulunan değerlerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bakalım, görelim, yapılması gerekenleri yapalım.

İlgililerin bilgilerine sunarım.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com