- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ÜLKEMİZİN BU YILKİ TURİZM BEKLENTİSİ 20 MİLYAR DOLAR ANTALYA'YA 1 GÜNDE 40 BİN TURİST GELDİ

Ülkemizin gelir kaynaklarından en önemlilerinden birisini Turizm teşkil etmektedir.

Safranbolu’ya gelen yıllık Turist sayısı da,  gerekli çalışmalar yapılmadığı halde, küçümsenmeyecek boyutlarda.

Bölgemizin, ekonomik ve sosyal kalkınması, işsizliğin giderilmesi, istihdamın sağlanması, katma değer üretilmesi için Karabüklülerin konuya sıcak bakmaları yeni organizasyonlara girmeleri gerekmektedir.

Karabük ilinin ve ilçelerinin, tarihi-kültürel-doğal tüm varlıklarının gün yüzüne çıkarılması, birbirleriyle entegrasyonunun sağlanması,  tanıtım broşürlerinin ve CD’lerinin hazırlanması, Safranbolu'ya gelen Turistlere ve Tur Operatörlerine gerekli bilgilerin verilmesi, gezilecek ve görülecek yerlerin ulaşım manipülasyonunun sağlanması, konaklama yeme-içme-dinlenme-eğlenme organizasyonlarının yapılması ile Safranbolu'ya gelen Turist sayısının ve bölgesel Turizm gelirlerinin en az 50 kat artırılması sağlanabilecektir.

Bu anlatmaya çalıştığım konunun başarıya ulaşabilmesi için, Turizm İl Müdürlüğü'nün ödeneklerinin artırılması, Yerel Yönetimlerin Turizm konusunda yapmaları gerekenleri yapmaları, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünün ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün konuyu ele almaları, Müteşebbislerimizin de Turizm konusunda daha duyarlı olmaları ve yapılması gereken yatırımları yapmaları gerekmektedir.

Dumansız-bacasız sanayi olarak adlandırılan ve bölge halkı tarafından da gelir durumu çok iyi bilinen konuyu, İlgilenenlerin, etkili ve yetkililerin bir an önce ele almaları, Kendileri ve Yöre Halkının menfaatine olacaktır.

KARABÜK TURİZM POTANSİYELİ konulu toplantılar, sempozyumlar, konferanslar düzenleyelim, d eğerlerimizi değerlendirelim, varlıklarımızı kazanç sağlayan hale getirelim.

 

HİKMET SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com