- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ÜRETİCİ SATICI, TÜKETİCİYE-ALİCİYA MÜEYYİDELER UYGULUYOR

Tekellerin kaldırılması, rekabet sisteminin açılması gerekmektedir. Postane bir sağlık karnesinin iadeli taahhütlü olarak gönderilmesinden DÖRT MİLYON T.LİRA alıyor, Benim tarifem bu diyor. Çünkü başka seçenek yok. Kargo Şirketlerinin çoğalmasından ve Posta İşletmesinin gelirinin azalmasından hala ders alınmış değil.

TEK Türkiye Elektrik Kurumu da hala tekel durumunu koruyor ve abonelerime içinde bulunduğumuz zamana uymayan müeyyideler uyguluyor. Vatandaşa hiçbir bildirimde ve ihbarda bulunmadan elektriğini kesebiliyor. Tüketici haklarına hiç dikkat etmiyor. Vatandaşı, elektriğini kesmekle, hatta mahkemeye vermekle adeta tehdit ediyor.

Şimdi de Kolon hatlarının ve sayaçların yönetmeliklere uygun hale getirilmesi konulu bir bildirge gönderiyor.

Kardeşim, eski aboneler yönetmeliğe aykırı olarak mı abone olmuşlar? Her abonenin Sizlerde planı ve projesi mevcut. Vatandaş eskiden Sizin istediğiniz bir şekilde tesisatını yapmış ve abonesini olmuş, doğru değil mi? Vur abalıya gibi bu uygulamanın ve müeyyidelerin sebebi ne?

Bir üretici-satıcı tek tabanca olunca işte böyle oluyor. Hiç bir zaman alıcının-tüketicinin konumuna bakmadan, kafasına göre kurallar koyabiliyor ve uygulamalar yapabiliyor.

Bu durumda, tüketicinin-alıcının haklarını kim ve kimler, nasıl ve ne şekilde koruyacaklar?

Ben, yeni kendime göre, yönetmelikler yaparım, yönetmeliklerimi tadil ederim, tüketici-alıcı da tıpış tıpış Benim yaptığım -koyduğum müeyyidelere uyar denilmektedir.

Bölgemizin ekonomik ve sosyal durumu belli, Ülkemizin yok denebilecek oranda elektrik kaçağının olduğu tek bölge de Karabük, Peki kardeşim Abonelerden istenilen bu tadilatları, acaba abonelerin yapma-yaptırma imkanları var mı? Hiç düşündünüz mü?

Tüketici bir an önce bilinçlenmeli, bilgilendirilmeli, Tek-el konumundaki kurum ve kuruluşlar, tüketicisine, uymakla yükümlü olduğu, yönetmelik ve kuralları vermelidir. Yönetmeliklerde belirtilenlere, kurum ve tüketici uymalıdır. Yönetmelikler de,  günün koşullarına gere, Kurum ve Tüketicinin haklarını koruyacak bir şekilde yenilenmeli ve düzenlenmelidir. Bir an önce, yönetmeliklerde belirtilen ve tüketicinin haklarını koruyan maddelerin hilafında uygulamalar yapılmamalıdır.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com