- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

3 NİSAN AŞ.

Bölgemizde yeni işlerin yapılması, istihdamın artırılması, değerlendirilmeyen değerlerin değerlendirilmesi, terk edilen köylerin ve tarım arazilerinin değerlendirilmesi, bölgede örnek oluşturarak işsizlere iş ve aş temini sağlayabilecek, bölge insanlarına, insanların temel beslenme ve şifa kaynağı olan taze sütün temininin amaçlandığı, süt inekçiliği yatırımları, Karabük’te 3 Nisan AŞ. tarafından başlatıldı. 3 Nisan AŞ.’ni kuran, yöneten müteşebbislerimizi kutlar, başarılı olmalarını temenni ederim.

 

3 Nisan AŞ. başarılı olmalıdırlar.

3 Nisan AŞ. başarılı olmak mecburiyetindedir.

3 Nisan AŞ. ‘nin başarılı olması için tüm bölge insanları olarak seçilmişler ve atanmışlar, hatta tüm Karabüklüler olarak destekçi olmak durumundayız ve de buna mecburuz. Bu güne kadar kurulan, halka açık şirketlerin başarısızlıkla son bulması yeni güç birlikteliğini önlemiştir. Artık bu başarısızlığa bir son vermenin zamanı çoktan gelmiştir, hatta geçmiştir. Bölgemizde bulunan köylerimizin çoğunluğu kapalı ve emeklilerin mekânı durumundadır.

 

            3 Nisan AŞ. bu teşebbüsü, bölge köylerini, geçim ve para kazanmanın ve istihdamın sağladığı yerler haline getirecektir. Karabük7e yakın bir yerde kurulu bulunan Aytaç Tesisleri de konu ile ilgili ayrı bir değerdir ve faydalanılabilecek modern bir tesistir. Büyük Baş Hayvan üretimi ile ilgili olarak manda üretimi ve cazibesini her geçen gün artırmaktadır. Manda eti, sucuk imalatçıları tarafından özellikle aranmaktadır. Manda yoğurdu bilhassa İskender kebapçılar tarafından özellikle aranmakta ve tercih edilmektedir ve hatta yüksek fiyatlardan alıcı bulmaktadır. Bölgemizin özellikle büyükbaş hayvanlarından olan mandanın üretilmesin, beslenmesi, bakılması, ekonomik olarak maliyeti en düşük bir hayvandır. Mandalar, dağdan yer, gölden içer, kendi gezer, kendi otlar, kurt, çakal gibi yırtıcı hayvanlara pek eyvallah etmez, masrafsız bir gelir kaynağıdır.

 

            Bölgemiz, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanların üretimi konularında bilhassa doğal, natürel olarak yetiştirilmesinde çok öncelikler ve özellikler arz etmektedir. Bölgemizde onlarca irili ufaklı akarsularımız mevcuttur. Bu akarsularımızın geçtiği yerlere, yüzlerce bentler yapılabilir. Yine bölgemizde baraj ve göletlerin yapılabileceği, bölgenin ekonomisine ve iklim yapısına çok büyük menfaatler sağlayabilecek imkânlar mevcuttur. Hatta sonbahar, kış ve ilkbaharda yağan kar ve yağmurlar ile doldurulabilecek gölet ve bentlerin yapılabileceği namütenahi yerlerimiz mevcuttur. Tarım, ziraat ve hayvancılık için zorunlu ve ivedilikli olarak planlamaların yapılması gereken konulardır.

 

            Bölgemizi tanıyalım, yapılması gerekenleri planlayalım, etkili ve yetkililerden talep edelim. Kazanalım, kazandıralım, içinde bulunduğumuz yüz yılın gelir ve geçim düzeyine ulaşalım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          21 Kasım 2004


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com