- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

MTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ HAMMADDE ETÜT VE ARAMA DAİRESİ

Eskipazar – Akkaya alanı Kuzey Anadolu Fay kuşağı üzerinde bulunmakta ve alandaki kaynak sıcaklıkları 20-35°C arasında değişmektedir. Bu sıcaklık değerleriyle düşük sıcaklıklı alanlar içerisinde yer almaktadır.

                Akkaya sıcak su kaynağını da içine alan bölgede Genel Müdürlüğümüzce sahanın jeotermal olanaklarını ortaya koymak amacıyla 1990 yılında jeoloji-jeomorfoloji etütleri yapılmış, sıcak su kaynaklarının kimyasal kompozisyonlarını belirlemek üzere alandaki sıcak ve soğuk su kaynaklarından örnekler alınarak analizleri yapılmıştır.

                2004 yılında da jeoloji ve jeofizik etüt çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Çalışmalar sonunda tahmin edilen 40-50°C arasındaki rezervuar sıcaklığı en iyi olasılıklarla elde edilebilecek sıcaklıktır. Ancak, karışımın önemsiz derecede ve ısı kaybının sadece kayaçlarla ısı alışverişi şeklinde olduğu tespit edilen Eskipazar sahası ile aynı karakterdeki alanlarda açılan jeotermal sondajlardan elde edilen alışkanların sıcaklıkları, doğal çıkış sıcaklıklarından çok fazla olmamaktadır. (yaklaşık 5°C). Dolayısıyla alanda açılacak kuyudan elde edilebilecek sıcaklık 35+5°C civarında olabilecektir. Bu çalışmalar ışığında Genel Müdürlüğümüz tarafından planlanmış olan sondajımız 2005 temmuz ayı itibarı ile devam etmektedir.

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com