- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

AMBULANSLARIN YOLUNU AÇIK TUTALIM

Birinci dereceden geçiş üstünlüğü olan ambulanslarımızın şehir içi güzergâhlarına özel önem verilmesi gerekmektedir. Karabük Devlet Hastanesi’ne gelen ambulansların kullandığı yol güzergâhında yol kenarında çift sıra otoların park etmeleri, hatta yaya yollarının da işgal edilmesi, yayaların caddeden yürümek mecburiyetinde kalmaları, adeta kazalara davetiye çıkarmaktadır. Kazaların önceden tedbir alınarak önlenmesi prensibini benimsememiz gerekmektedir.

 

            Yasaların konulması, kuralların uygulanmasında öncelikli uygulama, insanların can güvenliği olmalıdır.

 

            Şehrimizde bilhassa gündüz vakitlerinde, trafiğin yoğun olduğu saatlerde yaya yolları, tretuvarlar, özel ve resmi vasıtalarca işgal edilmektedir. Yaya yolu, tretuvar işgalinden dolayı meydana gelebilecek kazaların tek suçlusu tabii olarak yaya yolunu işgal edenin olması gerekmektedir. İlgililerin konuya duyarlı olmaları ve alınması gereken tedbirleri almaları gerekmektedir.

 

            En önemlisi de, toplumun önünde yürüyen, makam ve mevki sahiplerinin resmi makam araçları ile yaya yollarını, tretuvarları işgal etmemeleri ve topluma kötü örnek olmamaları gerekmektedir. Şehir içinde, ana yollarda, yaya yollarına park eden, bilhassa makam araçlarına öncelikle örnek tekil etmesi için ceza kesilmesi gerekmektedir. Resmi araçlara ceza kesilmemesi, bilhassa seçilmişlerin makam araçlarına ceza kesilmemesi, vatandaşların tepkisini çekmekte ve zamanı gelince de oy ile ceza kesileceği belirtilmektedir.

 

            İlgililerin, etkililerin ve yetkililerin bilgilerine ve ilgilerine sunarım.

 

                                                                                              Hikmet SİVRİ

                                                                                              Makine Mühendisi

                                                                                              05 Mayıs 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com