- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

AVRUPA UYUM YASALARINA GÖRE HASTANELERİN KONUMU

Karabük Devlet Hastanesinde, istimlâk, yeniden yapılanmalar ihtiyaca binaen devam ediyor. Avrupa uyum yasalarına göre, hastanelerin şehir dışına taşınması koşulu var. Şehir içerisindeki hastanelerin, şehir dışına çıkarılması gerekmektedir. Karabük Belediyesinin ve Safranbolu Belediyesinin şehir güzelleştirme çalışmaları yaptıklarını gözlemlemekteyiz. Şehirlerimize bir güzellik gelmekte, şehirlerin çehresi değişmektedir.

 

            Asıl olan, Avrupa uyum yasalarının incelenerek, uyulması gerekli kurallara göre, Şehir nazım İmar Planlarının hazırlanması gerekmektedir. Karabük ve Safranbolu da oluşan çarpık şehirleşmenin rehabilite edilmesi ve Avrupa uyum yasalarına göre, yeni yapılanmalarımızın israfa sebebiyet vermeden, geleceğe yönelik yatırımların yapılması gerekmektedir.

 

            Ben yaptım oldu zihniyetinden vazgeçip, geçmişte yaptığımız hataları da görerek, bu günün ihtiyaçlarını, geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak, şehir planlamalarımızı yapmamız gerekmektedir. Nazım İmar Planlarımızı yapmamız gerekmektedir. Nazım İmar Planının önemi, dün, bugün ne kadar önemli ise, gelecekte de daha çok önem arz edecektir.

 

            Yeni yapılanmalarımızda yakın gelecekte kullanılmayacak olan veya yıkmak mecburiyetinde kalacağımız yapıları yapmayalım ve de yaptırmayalım. Yapım maliyeti, yakım maliyetini çok iyi hesaplayalım. Bu güne kadar ülkemizde uygulanan yap, boz, yık tipi yapılaşmalardan dolayı, yapılan harcamaların milli ekonomimize verdiği zararlar ve ekonomik olarak geri kalmamıza olan etkilerini görmemiz gerekmektedir. Bilhassa, kamu yatırımlarının yapılmasında ve yer seçiminde, şehir nazım imar planlarının yapılmasında ve uygulanmasında, mevcut yasalara ve bilhassa, Avrupa uyum yasalarına uyulması, yeni çıkan yasaların takip edilmesi gerekmektedir.

 

            Ayrıca ve önemle, bölgesel yapıların ve özelliklerin göz önünde bulundurulması ve uygulamalarda, ekonomik göstergelerin göz önünde tutularak ekonomik gelişmeleri engelleyici kurallar yerine, yeni yatırımları yapılabilmesi için, teşvik edici kurallara özen gösterilmesi gerekmektedir. Bir bölgenin, şehrin, ekonomik kalkınması için, fert başına düşen gelirin artırılması, fert başına düşen harcama kalemlerinin ucuzlatılması gelmektedir.

 

            İşsizlikten, zaruri ihtiyaç giderlerinin yüksekliğinden yakınan bölgelerde, göç, önü alınmaz bir hal alır.

 

İlimden, bilimden faydalanalım, yapılması gerekenleri yapalım, bugün, yarın ve gelecekte mutlu ve huzurlu yaşayalım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          03 Mayıs 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com