- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BACASIZ SANAYİ TURİZM VE KARABÜK

2004 Ocak – Eylül aylarında ülkemize gelen turist sayısı 13.936.507 kişiye ulaştı. 2004 yılında, Ocak – Eylül aylarında gelen turist sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre %26,8’lik bir artış gösterdi. 2005 yılı turizm hedefi, 17 milyon turist ve 13 milyar dolar gelir.

 

            Karabük il sınırları içerisinde bulunan, doğal, tabii, tarihi varlıkları ile ülke turizminin en az %1 bünyesine çekebilecek imkânlara sahiptir. Öncelikle Karabük ilinin tüm varlıklarını çok iyi tanımak, tanıtmak, hazırlanacak olan plan ve projelerle hayata geçirmek gerekmektedir.

 

            Karabük ilinin, ekonomik ve sosyal olarak geri kalmışlıktan kurtarmak, yeni ve ileri bir hamle yaptırabilmek için, ekonominin ve sosyal birimlerin tüm organlarının el birliği içerisinde koordinasyonu ile görevlendirilmesi gerekmektedir.

 

            Her konuda olduğu gibi, turizm yatırımlarında ve yapılacak olan uygulamalarda, mevcut kanun, yönetmelik, tüzük ve genelgelerin kısıtlayıcı, mani olucu kurallarının yumuşatılması, her konuta yapılabilirliğinin ön planda tutulması, azami teşvik unsurlarının prensip edinilmesi, kurum ve kuruluşlar arasındaki diyalogların ve uygulamaların engellerinin minimize edilmesi, konu ile ilgili atanmışların ve seçilmişlerin gönül birliği içerisinde konuyu benimsemeleri gerekmektedir.

 

            Bacasız sanayi turizmin bölgemizde benimsenmesi, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanabilmesi için, öncelikle Karabük ilinin, şehir kasaba ve köyleri ile çok iyi tanınması, tüm doğal, tabii ve tarihi kaynaklarının bir envanterinin çıkarılması, içinde bulunduğumuz yüz yılın gereklerine göre yapılandırılması, ulaşım ve konaklama hizmet birimlerin oluşturulması gerekmektedir.

 

            Karabük ili, tüm değerlendirilmeyen değerlerini, turizmin hizmetine sunduğunda yıllık 200 trilyon lira gelir elde edilebilir. Çok önemli ve çok boyutlu olan turizm ile ilgili çalışmaların başarıya ulaşması ve öncelik kazanabilmesi için, Karabük turizm koordinasyon biriminin oluşturulması gerekmektedir.

 

            İlimizde, tarih varlıkları, orman ve tabiat varlıkları, termal su, şifalı su, su sporları imkânları, yayla turizmi, sağlık turizmi gibi çok değişik ve çok yönlü değerlendirilebilecek ve yönlendirilebilecek tüm faktör ve çeşitlilikler mevcuttur. İlimiz, ülkemizin turizm potansiyelinde cazibe merkezi olabilecek konumdadır.

 

            Konunun ekonomik ve sosyal olarak kalkınmamızdaki önemini anlayarak bir an önce ele almamız gerekmektedir.

 

            İlgililerin, etkili ve yetkililerin, seçilmiş ve atanmışların bilgilerine ve ilgilerine arz ederim. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          20 Kasım 2004


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com