- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BEYPAZARI JEOTERMAL ENERJİYLE KAPLICA TURİZMİNE AÇILIYOR

İnsan tünelden geçip ülke genelinde seyahat ettikçe ve bakılması, görülmesi gereken güzellikleri, yenilikleri gördükçe ve de baktıkça gururlanıyor. Bölgemizde de bu yeniliklerin ve güzelliklerin olmamasından dolayı üzülüyor.

 

            İnsanlar, toplamlar bir şeyler yapmak istedikten sonra, yapacak çok işler buluyorlar ve de yapıyorlar. Ülkemizde yaşanılan ekonomik ve sosyal gelişmelerin, beş on yıllık, hatta daha gerilere giderek otuz kırk yıllık durumlarının analizini yapalım. Bölgemiz ile karşılaştıralım, aradaki büyük farkları görelim. Ülkemizde yaşanılan ekonomik gelişmişlikle, bölgemizdeki geri kalmışlığı mukayese edelim ve de hata ve kusurlarımızı, yapmakla yükümlü olduğumuz halde yapmadıklarımızın tespitini yapalım. Dün ne idik, bu gün ne olduk. Oylarımızla vekâletname verdiklerimizin not defterlerini çıkaralım ve notlarını verelim. Hem dünkülere, hem de bugünkülere, milletvekillerine, belediye başkanlarına, sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine…

 

            Seçmekte, seçilmekte, görev vermekte, görev almakta yaptığımız hatalarımızı tek tek kaleme alalım. Hiç olmazsa bugünden itibaren vekâletname verdiklerimizin yaptıklarını ve yapmaları gerekenleri takip edelim. Bölgemizdeki işsizlerimize iş, aşsızlara aş için ve de işi olup da işinden memnun olmayan, geçim sıkıntısı çeken iş sahiplerinin işlerinin düzelesi gelir düzeylerinin yükselmesi için yapılması gerekenlerin planlamasını yapalım. Tuzu kuru olanlarında, yakında tuzlarının ıslanacağını öğretelim. Ülkemizde turizm sektörü büyük atılımlar yapıyor. 2004 yılı turizm gelirinin 15 milyar dolar olacağı tahmin edilmekte ve 2004 yılında gelen turist sayısının 17 milyon sayısına ulaşacağı tahmin edilmektedir. Ülke turizminden her yıl yükselen bir trendle gelirini artıran en gözde sektörlerden birisi de şifalı sular ve kaplıcalar oluşturmaktadır. Konunun önemine binaen, ülke genelinde, yoğun bir şekilde termal sular ve kaplıcalar, ılıcalar ile ilgili çok büyük yatırımlar yapılmaktadır. Bölgemizin en önemli, bu güne kadar varlığından dahi haberimiz olmayan, tarihi ve turistik yerlerle ilgili kitap, doküman, literatür gibi yayınlarda yıllardan beri belirtilen şifalı termal suyumuz Akkaya Hamamı bulunmaktadır.

 

            Akkaya Hamamı ile ilgili iki yıldan beri yazılarımla önemini ve özelliklerini yazıyorum. Bu yıl MTA teknik elemanlarınca bölgenin jeofizik ölçümleri ve tespitleri yapıldı. 10 km. yarıçaplı bir dairenin incelemeleri tamamlandı. Şimdi yeraltı haritaları yapılmakta ve 2005 yılında 500 metre derinlikte bir sondaj çalışması yapılacak.

 

            İmanlar köyünde, Bayındır köyünde ve Bahçepınar köyü yakınlarında Maden Suları çıkmaktadır. Ülkemizin turizm sektöründe kendisini dünyaya tanıtan Safranbolu’nun önderliğinde ve öncülüğünde, Eskipazar ilçemizde bulunan tarihi yerlerin ve jeotermal, şifalı suyumuz olan Akkaya Hamamı’nın ele alınması ve plan proje ve organizasyonların yapılmasına en kısa zamanda başlanmalıdır. 8 – 10 metre kalınlığında süt beyaz travertenlerin bulunduğu, kahverengi jeotermal, şifalı sular yatırımları yılı yapalım. İmanlar Köyü, Akkaya Hamamı bölgesi, topografik yapı olarak, çok kolay ve çok ucuz maliyetli olarak, taraçalar yapılarak, Pamukkale görünümüne ve yapısına kavuşturulabilir.

 

            2000 yılında, Pamukkale’ye gelen günlük turist sayısı 5000 kişidir. Sayın ilgililer, etkili ve yetkililer, seçilmiş ve atanmışlar, ülkesini ve bölgesini sevenler, bu günden başlayarak konunun önemini anlayarak, 2005 yılı plan ve programlarında ana hedefimiz, yatırım planlamasının turizm yılı olmasını sağlayalım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          21 Kasım 2004


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com