- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BOSTANBÜKÜ İÇMECESİ

Karabük ili, Safranbolu ilçesi, Bostanbükü Köyünde bulunan içmece; bugüne kadar, sayısı belirsiz insanların şifa kaynağı olmuştur. İnsan bu günkü durumunu ve unutulmuşluğunu gördüğünde çok üzülmektedir.

Günümüzde, alternatif tıp ve doğal ürünler ile yapılan tedavilere verilen önem, her geçen gün artmaktadır ve insanların ilgisi ve tedavi usullerinin çeşitlenmesinde büyük artışlar gözlenmektedir.

Sindirim sistemi hastalıklarından, peklik-kabızlık, sindirim sistemi tembelliği, hazımsızlık, sindirim sisteminde yaşayan kurt-şerit-tenya-solucan gibi canlılardan kurtulmanın şifasını; BOSTANBÜKÜ İÇMECELERİ sağlamaktadır.

Konu ile ilgili bilgileri, Bostanbükü köylülerinden öğrenilmesi ve bu sudan şifa bulan hastalardan öğrenilmesi gerekmektedir.

Bir benzer su da, Demir Çelik Fabrikaları bölgesi, eski Jandarma Taburu yakınında, Karabük

Ankara karayolu üzerinde bulunmaktadır. Bu su eskiden, şimdiki bulunduğu yerin 200-300 metre yukarısından çıkmakta idi ve insanlar içmece olarak buraya gelerek şifa bulmaktaydılar.

Bölgemizde, SAĞLIK TURİZMİNİN başlatılması, TURİZMİMİZİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ, TURİZM GELİRİMİZİN ARTIRILMASI, YENİ İŞ ALANLARININ AÇILMASI, EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMANIN BAŞLATILMASI İÇİN; BÖLGEMİZDE BULUNAN BU GÜNE KADAR BAKILIP GÖRÜLMEYEN, DEĞERLENDİRİLMEYEN DEĞERLERİMİZİN, DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN, DEĞERLENDİRME PROJELERİNİN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Beyler, Sayın Etkili ve Yetkililer; Bölgemiz ikiyüzbin işsizimize, iş verebilme imkanlarına sahip bulunmaktadır.

Bölgemizin, ekonomik ve sosyal kalkınması için; 4 K, KARABÜK KALKINMA KOORDİNASYON KURULU’ nu kuralım.

Bölgemizin bu güne kadar bakıp ta görülmeyen, değerlendirilmeyen değerlerinin, değerlendirilme fizibilitelerini hazırlayalım, konu ile ilgili planlamalar ve programlar yapalım.

Bu güne kadar yazdığım, sayın okurlarım, Sizlerin okuduğu, bölgemizin bu güne kadar değerlendirilmeyen çok büyük öneme haiz bulunan bu doğal varlıklarımız, çok küçük organizasyonlarla ve küçük yatırımlarla, Bölgemize ve Ülkemize tahmin edilemeyecek ekonomik katkılar sağlayacaktır.

Bu güne kadar yazdığım yazılar, konunun sadece başlıkları ve küçük özetleridir, her yazının açılımı yapıldığında, binlerce cilt kitabı kapsayacak, bölgesel kalkınma konularını içermektedir.

Bölgemizin ekonomik değerlerinin, daha görülebilir bir hale getirilmesi için, her yazımın bir konferansla-bilgilendirme toplantıları ile Bölge Halkına duyurulması gerekmektedir.

Bu konuların, görüşülüp tartışılması için, Yerel Televizyon Kanallarımızın, açık oturumlar düzenlemeleri gerekmektedir.  

El ele, gönül gönüle verelim, Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için yapılması gerekenleri yapalım, işsizimize iş-aş verelim, çağımızın ekonomik ve sosyal kalkınmışlık düzeyine çıkalım, geleceğimize mutlu ve umutlu bakalım.

Saygılarımızla
Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com