- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BÖLGEMİZİN YER ALTI SU KAYNAKLARI ÇOK CAZİP

Yeryüzünde gördüğümüz akarsularımız, göllerimiz, dere, çay, nehirlerimiz gibi, yeraltında da çok değişik debilerde ve büyüklüklerde, akarsularımız, göllerimiz, dere, çay, nehirlerimiz bulunmaktadır.

 

            Bölgemizde, jeolojik yapımızdan ve bölgemizin yüzde yetmişinin ormanlık olmasından dolayı çok değişik debi ve büyüklüklerde akarsularımız, hatta nehirlerimiz bulunmaktadır.

 

            Yerkabuğunun jeolojik yapısına göre, yer altı suları, çoğunlukla sondaj yapıldığında artezyen olarak basınçlı bir şekilde yeryüzüne çıkmaktadır.

 

            Akkaya Hamamı’nın jeolojik araştırmalarında, bölgede, değişik debi ve kapasitelerde yer altı suları tespit edilmiştir. 1960’lı yıllarda Karabük, Yeşil mahalle, Belediye Sosyal Tesisleri üzerinde bulunan yamaçta heyelan meydana gelmişti. Bu meydana gelen heyelanın sebebinin araştırılmasında, Alman jeoloji heyetinin verdiği raporda, bölgede, Kızılırmak büyüklüğünde bir yer altı nehrinin bulunduğu belirtilmişti.

 

            Karabük’ün Şehir planlamasında ve Nazım İmar Planının hazırlanmasında, şehrimizin jeolojik etütlerinin yapılması ve çok yönlü olarak incelenmesi ve sanayi alanları ile konut alanlarının jeolojik bilgilere göre düzenlenmesi gerekmektedir.

 

            Karabük şehrinin, jeolojik etütlerinin yapılması ile artezyen içme ve kullanma suyu temininin yanında, yer altı maden ve mineral yapısı da ortaya çıkacaktır.

 

            Yer altı su kaynaklarından, artezyen olarak çıkarılacak olan su kaynaklarının, yer üstü su kaynaklarına göre mukayeseleri yapıldığında çok büyük farklılıklar, sağlık ve ekonomik yararlar görülecektir.

 

            Bölgemiz birçok yönden bilinmeyenler, değerlendirilmeyen değerler ile doludur. Sayın Yöneticilerin, etkili ve yetkililerimizin, bilhassa da seçilmişlerimizin, içinde bulunduğumuz yüz yılın teknolojilerini, ilmini ve Avrupa birliğine girme sürecinin getireceklerini ele almaları, yapılması gerekenleri yapmaları, ülkemizde yapılanları görmeleri, öğrenmeleri örnek almaları gerekmektedir.

 

            Günü geçirme, idare etme zamanı ve modası çoktan geçti. Bugün yapılanlar ve yapılmak istenenler, içinde bulunduğumuz zaman diliminde çok küçük ve basit kalmaktadır. Mega düşünmek, gözümüzle değil, dürbün ile hatta teleskop ile geleceğe bakmak gerekmektedir. Kendimizi ve ufkumuzu genişletelim, bölge insanlarının önünü açalım, geleceğe umutla ve güvenle bakalım, mutlu ve umutlu olalım, karamsarlığımızı yok edelim, gençlerimize güvenelim, destek olalım, önlerini açalım, zengin babanın müsrif çocuğu gibi tembel tembel oturmayalım. Bizleri daraltan çemberlerimizi kıralım. Konular ve yapılması gerekenler çok, görecek göz ve yapacak el yok. Gözümüzü, gönlümüzü açalım, tembellikten ve kötülükten kaçalım, etrafımıza ışıklar saçalım.

           

            Biraz teknik, biraz sitem ile sayfa bitti. Her şey gönlünüze ve gönlümüze göre olsun. Saygılarımla

 

                                                                                                                      Hikmet SİVRİ

                                                                                                                   Makine Mühendisi

                                                                                                                      12 Ekim 2004


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com