- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ÇORLU’DA 100 BİN YENİ KONUT

Trakya’nın en fazla göç alan yerleşimlerinden Çorlu’daki konut sıkıntısının giderilmesine yönelik çalışmaların arttığı belirtildi. Verilen bilgilere göre merkezi İstanbul’da bulunan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi (GYO AŞ.) Çorlu’ya 100 bin yeni konut yapmayı hedefliyor.

           

            Yetkililer, Emlak GYO AŞ’nin öncelikle Çorlu’daki konut açığını tespit etmeye çalıştığını dile getirerek, bu amaçla Belediye Başkanlığına konut sahibi olmak isteyenlerin taleplerini saptamak amacı ile form bırakıldığını belirtti. Dağıtılan formları daha şimdiden 10 binden fazla kişinin talep ettiğini belirten yetkililer, konutların ödemelerinde yüzde 10 ile yüzde 25 arasında değişen oranlarda peşinat alınacağını, geri kalan rakamların 10 yıla yayılarak ödeneceğini bildirdi.

 

            Bu haberin yorumunu ve Karabük’ümüzün durumunu Sizlerin takdirine bırakıyorum

 

            Çok değerli insan, kıymetli ağabeyimiz merhum Dr.Necmettin ŞEYHOĞLU’nu bu vesile ile anmak, dua etmek, her Karabük’te yaşayanın boynunun borcu olduğu kanaatindeyim. Merhim 5000 Evler Yapı Kooperatifini kurduğunda ülkemizde ve dünyada büyük bir yankı meydana getirmişti. İngiliz hükümetinin konu ile ilgili olarak Sayın Necmettin ŞEYHOĞLU’nu ülkesine davet etmişti.

 

            O günün Türkiye’si ile bugünün Türkiye’sini mukayese edelim. O günün Karabük’ü ile bugünün Karabük’ünü mukayese edelim. O günleri neden ve ne için muhafaza dahi edemedik ? Bölgemizin ekonomik ve sosyal olarak geri gitmesindeki etkenler nelerdir ? Ülkemizin tamamında ekonomik ve sosyal olarak kalkınma olur iken, bizler her konuda nende ve ne için geri kaldık ? Bu günlere gelmemize ve geri kalmamıza sebep olan hatalarımızı ne zaman ve kimlerle tartışarak öğrenebileceğiz ? Kendi kendimizi sorgulamanın ve mevcut durumumuzun muhasebesini nasıl yapacağız ? Ülkemizde ilkleri başlatan Karabüklüler neden ve ne için başarılı olamadılar ?

 

            Hilal Gıda Pazarı, Çimento Sanayi, Saftaş, Safgaz, Emitaş, Birlik Yem, Bilka, Gerkonsan, Asya Yağ, Çelik İş Mağazaları gibi altmışlı yıllardan başlayarak, halka açık anonim şirketlerimizin devamında ne gibi hatalar yaptık da bu günlere geldik ? Bu saydıklarımın bir çoğu adeta bir tarih oldu, bir çoğumuz hatırlamıyoruz bile.

 

            Karabük’ün önde gelenleri, etkili ve yetkilileri, sivil toplum örgülerinin başında bulunanlar, makam ve mevki edinmek için hüviyet sahibi olmak için, özel işlerinizin tanzimi için makamları işgal edenler, döner koltuklarınızda dönerek makamın verdiği sarhoşlukları bırakalım, görülmesi gerekenleri görelim, bölgemizi ve ülkemizi tanıyalım. Bilmediklerimizi öğrenelim, yapılması gerekenleri yapalım, ileriye, doğruya, güzele bakalım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com