- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

DOĞA TURİZMİ VE EFLANİ GÖLETLERİ BALIKÇILIK VE ÖRDEK ÜRETİMİ

Bölgemiz adeta bir doğa zengini e fırsatlar bölgesi. Karabük il sınırları içinde bulunan tabii doğal varlıklar ve güzellikler, al beni, gör beni diyor. Her ilçemizin ve köylerimizin kendine has güzellikleri ve değerlendirilmeyi bekleyen değerleri bulunmaktadır. Ormanlarımız, orman ürünlerimiz, yaylalarımız, akarsularımız, şifalı bitkilerimiz, her biri ayrı bir değer e gelir kaynağı. Tek kusurumuz bunları tanımayışımız ve alıcılara sunamayışımız.

 

            Pazara çıkmayan mal, alıcının görmediği mal tabii ki alıcı bulamaz. Öncelikle bizlerin bunları görmemiz ve değerlendirme projeleri yapmamız ve pazara sunmamız gerekmektedir. Eflani ilçemizin göletlerinin değerlendirilmesi, çevrede daha birçok gelir kaynaklarının da doğmasını sağlayacaktır. 2005 yılı mevsimi geçmeden, Eflani göletlerine balık yavrularının bırakılması, zaman zaman yemlenmesi ve çevre halkına gerekli davetlerin yapılması ile iyi bir canlılık ve yenilikler getirilebilir. Göletlerde, balık ve ördek üretiminin birlikte yapılması çok daha verimli ve karlılığı yüksek bir iştir. Kaz, ördek gibi kanatlı hayvanların gübreleri, balıkların en ideal yiyecekleri ve besin kaynağıdır. Bu şekilde bir ürün yerine iki ürün birden elde edilmiş olacaktır.

 

            Ördek etinin kırmızı olması ve kırmızı etin özelliğinden dolayı bilhassa turistik yerlerden ördek eti talebinin yüksek olmasından dolayı şu an ördek eti yurt dışından temin edilmektedir. Ördekler bir yıl içerisinde en çok yumurtlayan kanatlılardandır ve yumurtaları da tavuk yumurtalarından büyüktür.

 

            Eflani göletlerinde, tarla balıkçılığı, gölet balıkçılığı, ördek kaz, hindi, kınalı keklik, bıldırcın gibi canlıların üretiminin yapılması ve gölet bölgesinde gerekli düzenlemelerin yapılması ile yılın 12 ayında bölge halkının ve bilhassa Safranbolu’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin geleceği, hoş vakit geçireceği mekan haline getirilebilir.

 

            Konu çok iyi bir fizibilite ve organizasyonla ele alındığında, Eflani’de ekonomik bir canlılık meydana gelecek ve yeni iş kalemleri ve istihdamlar üretilmiş olacaktır.

 

            Eflani ilçemizde yapılması gerekenleri bu kısa satırlarla anlatmak pek mümkün olmamaktadır. Benim anlatmak isteyip de anlatamadıklarımın yanında bu yazdıklarım ancak yüzde birini teşkil etmektedir. Son yıllarda ülkemizde turizm patlaması yaşanmaktadır. Bu yıl yabancı turist sayısının otuz milyonu geçeceği tahmin edilmektedir. Turizm sektörü her geçen gün artan bir tempo ile artmakta ve çok değişiklikler göstererek çeşitlenmektedir. Bölgemize turistleri getirmek, tur operatörleri ile organizasyonlar yapmak, gelen yerli ve yabancı turistlere hoş vakitler geçirtmek, konaklama ihtiyaçlarını karşılamak, bölgenin özelliklerine göre etkinlikler düzenlemek gerekmektedir. Bunun için de çok iyi bir fizibilite hazırlamak ve çok iyi bir planlama ile tatbikata başlamak gerekmektedir.

 

            Bakalım, görelim, değerlerimizi öğrenelim, değerlendirilmeyen değerlerimizi değerlendirelim, işsizimize iş, aş verelim, bölgemize yeni yeni sektörlerin yapılanmasını yapalım, geleceğimize mutlu ve umutlu bakalım.

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          14 Mayıs 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com