- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

HEYELAN VE KARABÜK

Bu hafta basın yayın organlarından bir haber “Sivas ilinin, Koyunhisar ilçesinin Sütözü köyünde heyelan oldu, on milyon metreküp toprak köyün üzerine kaydı 15 köylü hayatını kaybetti.” Bu ve benzeri haberleri zaman zaman basın ve yayın organlarından duymaktayız. Yerleşim bölgelerinin yapılmasında, şehirlerin imar planlaması ve nazım imar planlarının yapılmasında birçok bilgilere ve kriterlere bakmanız, elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde yapılanmamızı yapmamız gerekmektedir.

 

            Bugüne kadar bölgemizde ve Karabük’te nerelerde ve ne zaman heyelan olmuştur? Meydana gelen heyelanların bu günkü durumları nasıldır? Karabük’te sürekli olarak toprak kayması nerelerde olmaktadır? Karabük’ün jeolojik yapısı nasıldır? Karabük’ün mevcut jeolojik yapısına göre yerleşimlerimizi nerelere yapmalıyız? Karabük’ün mevcut yerleşimlerinin tabanındaki yeraltı suları, yeraltı akarsuları, yeraltı nehirleri var mıdır? Var ise ne gibi tedbirler alınması gerekmektedir? Yeraltı sularından, akarsularından, nehirlerinden nasıl istifade edilebilir?

 

Kaza olmadan, felaket gelmeden, bilmemiz gerekenleri öğrenelim, yapılması gerekenleri yapalım, yapılmaması gerekenleri de yapmayalım. Yapılaşmada Karabük’ün jeolojik yapısını ve bilhassa yeraltı sularını ve en tehlikeli olan kil, kist gibi toprak yapısına gösterilmesi gereken dikkatleri gösterelim. İlmin ve bilginin nimetlerinden istifade edelim. İlgililerin, etkili ve yetkililerin, ilgilerine ve bilgilerine sunarım. Saygılarıma

 

                                                                                              Hikmet SİVRİ

                                                                                              Makine Mühendisi

                                                                                              18 Mart 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com