- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KARABÜK TSO KARABÜK MAL VE HİZMET ALIM İHALELERİ

Karabük’te bir yılda 500.000.000 TL. Mal ve Hizmet alımı yapılmaktadır. Çeşitli kurum ve kuruluşlarca yapılan, mal ve hizmet alımı ihalelerinin yüzde yüzü, Karabük’te ikamet etmeyenlerce alınmaktadır. Karabük’te ikamet eden esnaf, tüccar, müteahhitler bu mal ve hizmet alım ihalelerine girmiyorlar mı? Karabük’te ikamet eden, Karabük’te mal ve hizmet alım ihalelerine girenler ne gibi engellemelerle karşılaşıyorlar? Karabük’te mal ve hizmet alımı yapan kuruluşlar, birçok satın alma isteklerini ilan dahi yapmadan, Karabük dışındaki firmalara fax çekerek niçin Karabük dışından temin etmeye özen gösteriyorlar? Mal ve hizmet alımlarındaki gizlilik, nende şeffaflaştırılamıyor? Mal ve hizmet alım ihalelerinde konulan birçok şartlar, belirli firmalara göre düzenleniyor. Yönlendirici kurallar konuluyor.

 

            Karabük’te ikamet eden firmalar, mal ve hizmet alım ihalelerine girerek ve tüm şartları yerine getirerek mal ve hizmet verdiklerinde ne gibi engellere takılıyorlar? İhaleye girdiklerine bin pişman ediliyorlar.

 

            Karabük’te çeşitli kurum ve kuruluşlarca yapılan mal ve hizmet alım ihaleleri, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini ve yöneticilerini ilgilendiriyor. “Su akar, Türk bakar” misali, Karabük’te yapılan mal ve hizmet alım ihalelerine sadece bakıyoruz. Konu ile ilgili birkaç örnek vereyim.

-          Cuma pazarının üzerinin kapatılması ihalesi,

-          Asfalt şantiyesi,

-          Terminal inşaatı,

-          Fakülte binası ve okulların inşaatları,

-          Hastanelerin günlük, haftalık, aylık, yıllık satın alma ihaleleri,

-          Tefer projesi.

 

Say sayabildiğin kadarını, kim ve kimler yaptılar? Önümüzdeki günlerde, TOKİ’nin ihale edeceği Cevizlidere Toplu konutların yapım ihaleleri.Programa alınma aşamasında olan, baraj ve su kapanları yapım ihaleleri, Karabük doğalgaz şehir içi, basınç düşürme istasyonları, ana hat yapım ihaleleri, hastanelerin sürekli mal ve hizmet alım ihaleleri, Sizlere hangi birini sayayım?

 

            Beyler, öncelikle ve ivedilikle Karabük’e gelen paraları kazanmayı öğrenelim ve TSO’nun asli görevi olan bu konuda yapılması gerekenleri dile getirelim. Bu ve benzeri konularda üyelerinin yapılanmasını sağlayacak, yöneticileri seçelim. Karabük’ün yeniden yapılanmasının önderliğini yapabilecek, Karabük TSO yönetiminin seçilmesi için her türlü imkânımızı ve becerimizi ortaya koyalım.

 

            Avrupa birliğine girme sürecindeki imkânlardan, hibe kredilerden faydalanalım, ülkemizin ekonomik ve sosyal olarak kalkınan bölgelerini örnek alalım, içinde bulunduğumuz yüzyılın gereklerine uygun ekonomik ve sosyal imkânlara kavuşalım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          06 Mart 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com