- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

KAZA OLMADAN TEDBİR ALMAK

Karabük’te trafiğin sıkışıklığını bilmeyenimiz yoktur. PTT Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddelerindeki trafik karmaşası, adeta kazaya davetiye çıkarır ölçülere ulaşmış durumda. Karabük Devlet Hastanesi, bir bölge hastanesi konumunda yoğunluk yaşamakta, belirttiğim yol güzergahında, Halk Polikliniği, Şifa Polikliniği Hayat Polikliniği de bulunmaktadır.

 

            Acil hasta taşıyan ambulanslar, bu yol güzergahında büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Zaman zaman ulaşımda tıkanıklıklar ve zorluklar yaşanmaktadır. PTT ile Karabük Devlet Hastanesi arasındaki youln trafik olarak rahatlatılması gerekmektedir. Bu yol üzerinde faaliyette bulunan ve trafiği sıkıntıya sokan, Kargo gibi birimlerin kaldırılması, en azından trafiği engelleyen faaliyetlerine bir çözüm bulunması gerektiğini kanaatindeyim. Hatta şehir içerisinde faaliyette bulunan Kargo firmalarının, Demarsan Sanayi Sitesi gibi bir yerde faaliyetlerini sürdürmelerinin daha isabetli olacağı kanaatindeyim.

 

Karabük’te trafiğin rahatlatılması için bir Trafik Mühendisliği gözü ile tüm şehir içi ulaşımımızın ele alınması, kör noktaların izole edilmesi gerekmektedir. Ambulans, itfaiye gibi acil geçiş üstünlüğü olan araçların sürekli olarak kullandıkları güzergahlara özel önem verilmesi gerekmektedir.

 

Şehrimizde trafiğin rahatlatılması için, yeni yolların ve yollar arası bağlantıların yapılması gerekmektedir. Bir örnek verecek olursak, Cumhuriyet İlkokulu yanında bulunan Plevne caddesinin, Bağ-Essan Sanayi Sitesinin yanından geçen Zonguldak karayoluna, Demiryollarının altından geçirilerek bir yol açılması, Hürriyet Caddesinin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacaktır.

 

            Bakalım, görelim, yapılması zorunlu olanları yapalım, yaşanan ve yaşatan bir kent oluşturalım. Saygılarımla

                       

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com