- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SAKIZ AĞACI VE SAKIZ ÜRETİMİ

Fırsatlar ülkesi Türkiye’nin, fırsatlar bölgesinde yaşamaktayız. Bölgemizin değerlerini bilemiyoruz, bakmak ile görmek arasındaki farkı fark edemiyoruz.

 

            Geçen gün, Safranbolu’nun yamaçlarına piknik yapmaya gittim. Kökleriyle ahtapot gibi toprağı kucaklamış, çok iri gövdesi ve dallarıyla heybetli bir görünümde olan Sakızla ağacı olarak tanınan ağacın altında oturdum. Sakızla ağacının gövdesinden toprağa kadar, sakızlar bir bal görünümünde akmış ve toprağı da adeta ıslatmış.

 

            Yunanistan, ekonomik gelirini artırabilmek için, sakızağaçlarını milli gelir kaynağı olarak kabul ederek, sakız ağacı dikimine özel önem verdi ve kampanyalar düzenledi. Ege de bulunan Sakız adası, sakız üretiminde gözde bir yerdir. Sakız ağacından elde edilen sakızların kullanım alanlarını ve satış fiyatlarını öğrendiğimizde konunun önemini daha iyi anlayabiliriz. Bölgemizde sakız ağaçları, doğal olarak yetişmekte, hiç kimse de yüzüne bile bakmamaktadır.

 

            Karabük İl tarım Müdürlüğü, köylülerimiz ve Karabüklülerin konuya duyarlı olmaları, altın değerinde olan değerlerimizi görmeleri, değerlendirme projeleri yapmalıdırlar.

 

            Bakalım, görelim, öğrenelim, değerlerimizi değerlendirelim, katma değer üretelim, işsizimize iş, aş verelim, asrın ve günümüzün gelir seviyesine çıkalım, bölgemize ve ülkemize bakalım. Saygılarımla

           

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          12 Nisan 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com