- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ŞİFALI SU BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Eflani Karabük karayolu üzerinde bulunan Çatak köyündeki şifalı su büyük ilgi görüyor. Ülkemizin birçok yerinden her gün binlerce kişi gelerek buradan sularını dolduruyor. Vatandaşlar, “Çatak suyu böbrek taşlarına iyi geliyor ve yıllardır kullanıyoruz” derken,  köylüler ise, “Şifalı suya büyük rağbet olunca insanlar buralarda beklememesi için depo ve çok sayıda çeşme yaptık, fakat insanlarımız çok pis buraları pisletiyorlar ve buraların temizlenmesi için konulan yardım kutularına bakmadan gidiyorlar. Yardım kutularına yardım yaparlarsa yine onlara hizmet olarak dönecektir. Yolumuz, düğün yapılacak, çeşme sayısı artırılacaktır”

Safranbolu-Eflani arasındaki karayolu üzerinde bulunan Çatak köyünde yıllar önce tespit edilen şifalı su şifa dağıtmaya devam ediyor. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden her gün binlerce kişinin akın ettiği yere geçtiğimiz hafta sonu birkaç saatliğine uğradık ve havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen yakın il ve ilçelerden çok sayıda araç ile binlerce su kapı çeşmelerden akan şifalı suyu almak için buradaydı. Uzun zamandır şifalı suları kullandıklarını açıklayan vatandaşlar, “Bizler başka içme suyu kullanmıyoruz ve uzun yıllardan bu yana bu suyu kullanıyoruz. Böbrek taşlarına çok iyi geliyor. Karayolundan çeşme başına kadar olan köy yolu biraz bozuk ama su için katlanıyoruz ve yetkililerden bu yolun yapılmasını istiyoruz” derken, köylü vatandaşlar şöyle sitem ettiler “Çatak köyümüzde uzun yıllar önce tespit edilen içme suyu gerçekten çok yararlı ve bir çok hastalıklara iyi geliyor. Köyümüzde bir tek çeşmeden insanlar uzun zaman bekleyerek sularını dolduruyorlardı, bizlerde bu sorunu çözüme kavuşturduk ve bir depo yaparak 10 civarında çeşme koyduk ve her birinden suyun akmasını sağlayarak gelen vatandaşların rahat sularını doldurmaları için gereken her türlü alt yapıyı hazırladık. Ancak, gelen vatandaşlarımız çevreyi kirleterek getirdikleri su kaplarının işe yaramaz bölümlerini çevreye atarak gidiyorlar ve buraları temiz tutmamaya özen gösteriyorlar gibi geliyor. Ayrıca suyun başına bir yardım sandığı koyduk ve burada toplanan paralar ile suyun bakımını, yolumuzun bakımlarını yaptırmayı amaçlıyoruz, ama kimse bağışta bulunmuyor. Her şeyi köylü yapacak diye bekleyen vatandaşlarımız bir gün gelir burada suyun kesildiğini görünce anlayacaktır” dediler.

Çatak şifalı sularını almak için ülkemizin her yerinden akın akın gelen insanlar arasında bu suyu 15 yıldır kullanan vatandaşlar var. Ankara’dan gelen vatandaşımız, 15 yıla yakın şifalı suyu kullanıyorum ve her hafta sonu 50 civarında içme suyu kabını buradan doldurarak bir hafta kullanıyoruz ve çok memnunuz. Şifalı suyu herkese söylüyoruz ve yıllar önce çok az kişi bilirken, şimdilerde çok sayıda vatandaşımız bu suyu kullanır hale geldi.

 

                                                                                                                      Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com