- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

YAMAÇ PARAŞÜTÜ KARABÜK – SAFRANBOLU TURİZM POTANSİYELİMİZ

Fırsatlar ülkemizin, fırsatlar bölgesinde bulunmaktayız. Bölgemizde iş arayanlar var, yeni iş kolları bulmak, yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimiz var. Unumuz var, şekerimiz var, yağımız var, ama helva yapmasını bilenimiz yok.

 

            Ülkemizi tanımak, bölgemizi tanımak, ekonomik ve sosyal gelişmeleri ve yenilikleri takip etmek, bölgemizde bulunan bu güne kadar değerlendirilmeyen değerlerimizi görmek, değerlendirme ve ekonomiye kazandırma planlamasını yapmak gerekmektedir. Karabüklüler, Karabük’ü ne kadar tanıyor?

 

            Ülkemizde turizm son yıllarda büyük gelişmeler kaydetti. 2004 yılında ülkemize gelen turist sayısı yirmi milyona ulaştı. 2005 yılında ülkemize gelecek olan turist sayısının otuz milyonu bulacağı tahmin edilmektedir. Ülkemizin gözde tarih turizm yerlerinden olan Safranbolu, ülkemizdeki turizm gelişmesine ayak uyduramamakta, her geçen gün kan kaybetmek, Beypazarı dahi, Safranbolu turizm potansiyelini sollamış durumdadır. Karabük, il ve ilçeleri olarak, sürekli ekonomik ve sosyal kan kaybetmektedir. Bir an önce ekonomik ve sosyal gerilememize dur demek, kalkınma hamlelerini başlatmak gerekmektedir.

 

            Keltepe Küre mevkii, ülkemizin yamaç paraşütü yapılabilecek en müsait tüm imkânları bir arada bulundurabilen tek yeridir. İlgilenenlere her türlü teknik ve ekonomik bilgileri verebilirim. Dünya’da bir tek İsviçre’de bulunan su kayağının bir benzerinin yapılacağı, su kayağı ile ilgili tüm şartları üzerinde taşıyan yer ve bölge Karabük’te bulunmaktadır.

 

            Baklabostan’dan Filyos Nehri’ne kadar, kanal ve kanaletlerle en uzun ve büyük su kayağı yapabiliriz. Dumansız sanayi olarak adlandırılan ve her geçen gün önemi artan turizm sektörüne alıcı gözüyle bakalım. Bölgemizde, tarih turizmi, sağlık turizmi, eğlence turizmi, spor turizmi gibi turizm çeşitlenmesinde, her türlü imkânlara ve olanaklara sahip tek yer bölgemizdir. Konunun üst düzeyde ele alınması, acilen planlamaların yapılması gerekmektedir.

 

            Bu konuda, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanında, sivil toplum kuruluşlarımızın ve konu ile ilgili yatırımlar yapabilecek müteşebbislerimizin bilgilendirme toplantıları, konferans ve toplantılar düzenlemeleri yapılması gerekmektedir.

 

            Bakalım, görelim, öğrenelim, bilgilenelim, yapılması gerekenleri yapalım, ekonomik ve sosyal olarak kalkınalım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          15 Nisa 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com