- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BÖLGEMİZDE KARAYOLU YATIRIMLARI

Safranbolu-Karabük Karayolu yapıldı,

Karabük - Samsun, Gerede yol ayrımı karayolu çalışmaları devam ediyor. Yapılan bu yollar, oldu mu? Oluyor mu?

Bana göre, Karayolu yapımı ile ilgili, prensiplere ve sistemlere hiç uymuyor.

Tüm Dünya’da ve Ülkemizde, genel olarak İnsanlar karayollarının çevresine yerleşirler, İşyerleri kurarlar, Evlenip-konutlar yaparlar.

Safranbolu-Karabük arasına yapılan karayollarının kenarları çok kısa bir süre içerisinde, işyerleri-alışveriş merkezleri ile dolacaktır.

Bir karayolunun yapımında, en az 50 yıllık gelecek hesaplanarak plan_ lama ve uygulamanın yapılması gerekmektedir.

Safranbolu-Karabük karayolunun bitişiğine, yerleşim mahallerine dönüş ve kısa mesafe araçların kullanabileceği, yan yolların ve otobüs duraklarının yapılması gerekmektedir.

Ayrıca, Safranbolu-Karabük karayolunun yanlarına en az ON metre geniş_ liginde yaya yollarının yapılması gerekmektedir.

Bu gün için yeterli gibi görünen, bu gün dahi karayolu taşımacılığının kurallarını yerine getiremeyen bu yollar, ileride içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Karabük-Safranbolu, yerleşim olarak birleşmiş durumdadır. Yapılan bu yol güzergâhında, yerleşim bölgelerine dönüşler, Otobüs ve minibüs-Dol_ muş durakları olmayacak mı? Yapılan yaya kaldırımları, yeterli olacak mı Karabük-Eskipazar-İsmetpaşa kavşağı, Karayolu güzergâhında da, sürekli olarak, yeni yeni yerleşim birimleri ve işyerleri açılmaktadır.

Trafik kazalarına sebep olacak, insanları sürekli olarak sıkıntıya sokacak, hayatlarından bezdirecek sistem ve yapıları yapmamamız, geleceği düşünmemiz gerekmektedir.

Karayolu taşımacılığının ve karayolu yapımının standartlarını ve kurallarını, yol yaparken koymalı ve tatbik etmelidir.

Safranbolu-Karabük-Eskipazar karayolunun, kavşak-tretuvar-yolcu indirme ve bindirme durakları, mahalle ve işyerlerinin giriş ve çıkışları, hemzemin geçit ve köprü-menfez durumları elli yıl öncesi ve elli yıl sonrasının verileri göz önünde bulundurularak hesaplanmalıdır. Safranbolu1 da, Kıranköy-Bağlar arasındaki Sadri Artunç caddesi yapılırken, birçok ilgili bu kadar geniş yolun lüzumsuz olduğunu belirtmişti. Bu gün, yol ve tretuvar olarak dar geliyor.

Safranbolu-Karabük arası çok kısa bir zamanda, İş yerleri ve merkezleri ile dolacaktır. Bu günkü uygulamalar yakın gelecekte yetersiz bir durum arz edecektir.

En kısa zamanda, Safranbolu-Karabük arasındaki karayolunun kenarlarına en az ON METRE genişliğinde yaya yolu yapmamız gerekmektedir.

Şehir Planımızın bir an önce ele alınarak, yeni iş ve konut yapımların da, karayoluna mesafelerin ileriye dönük olarak belirlenmesi gerekmektedir.

Sayın İlgililer, Etkili ve Yetkililer, İnsanların geniş dünyalarını daraltmayalım, geleceğimizi karartmayalım, bu günden geleceğimizin ihtiyaçlarını görerek yapılması gerekenleri yapalım.

Ankara'nın Atatürk Bulvarı, İstanbul’un Vatan Caddesi, Konya’nın Ahmet Nalçacı caddesi gibi örnekleri göz önüne alalım, geleceğimize umutla bakalım, çocuklarımıza huzurlu ve güvenli kentler bırakalım.

Saygılarımla

HİKMET SİVRİ

14 Temmuz 2004

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com