- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BÖLGEMİZDEKİ SU KAYNAKLARININ GÜCÜ, ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR

Bölgemizde çok sayıda, irili ufaklı su kaynaklarımız mevcuttur. Bu su kaynaklarından, kanal, kanalet sistemleri ile değişik güçlerde mekanik güç elde edilebileceği gibi, elektrik üretimi de yapılabilir. Geçmiş zamanlarda, tüm imkânsızlıklara rağmen, su gücü ile çalışan değirmenlerimiz yapılarak hizmet vermişlerdir.

 

            Çok değişim amaç ve işlerin yapılabilmesinde kullanılabileceği gibi, elektrik elde edilerek de ucuz imalatlar yapılabilir. Geçmiş yılların, bugünün ve geleceğin ihtiyacı olan, elektro Galvaniz sektörü için ucuz, bedava elektrik enerjisi çok büyük bir imkândır. Elektro galvaniz, yani elektroliz sistemi ile Saf Metal üretimi çok büyük önem arz etmekte ve her geçen gün de önemi artmaktadır.

 

            Bölgemizdeki su kaynaklarının gücünden istifade ile yapılabilecek iş türlerini sıralasak, binlerce konu çıkar ve rekabetsiz bir üretim meydana gelir. Bölgemizin akarsularının topografik durumları, mevsimsel rejimleri, azami ve asgari elde edilebilecek güç miktarlarının tespiti ile yapılacak yatırımlar, bölgemizde yeni iş kollarının açılmasını ve yeni istihdamlar meydana getirecektir.

 

            DSİ ve ilgili birimlerce, bölgemiz akarsularının durumları, düşüleri ve mevsimsel rejimleri hakkında bilgilerin edinilmesi yapılacak hesaplamalar ve projelendirmeler ile konun önemi bir kat daha ortaya çıkacaktır.

 

            İlgililerin, ilgilenebileceklerin ilgilerine ve bilgilerine sunarım. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          02 Mayıs 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com