- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

BU PAZAR EKONOMİYİ BOZAR...

Minnacık "beyni ile böcekler ve arılar,bal yapabilecekleri çiçeklere konarlar o hoş kokulu, albenili renkleri olan çiçekleri tercih ederler.

Hayvanlar, kuşlar, böcekler, velhasıl tüm yabani hayatta bulunan canlılar hayatlarını sürdürebilecekleri yerleri tercih ederler. Hayatlarını sürdüremiyeceği yerleri de terk ederler veya intihar ederler, yaşamalarına son verirler.

Türklerin de Orta Asya'yı terk etmelerinin sebeplerini tarih, kuraklık olarak belirtmektedir. Karabük'ten neden ve ne için göç yaşanıyor ? Hiç sebeplerine baktınız mı ? Sizlere iki örnek vereyim.

Emek yoğun para kazanmanın birisi de Köy işleridir,üretimidir. Bölgemizin YÜZDE YETMİŞİ'ni ormanlar teşkil etmektedir.

Köylülere, hayvancılık yap, Devlet olarak Sizleri destekliyoruz deniliyor. Hayvanların otlayacakları, merralar, Köylülerin tapulu ve tapusuz arazilerine Orman İşletmesi el koyuyor, ÇAM dikiyor, Hatta meşe ağaçlarını kesiyor, ÇAM dikiyor.

Çam ağacının dibinde ot bitmez, dallarına kuşlar yuva yapamazlar, doğal hayat ölür, ekolojik dengeler alt üst olur. Ormanlarda yangın tehlikesi artar. Ormanlarımıza, IHLAMUR-KESTANE-CEVİZ-KIZILCIK-MEŞE gibi geniş yapraklı ağaçların dikilmesi gerekmektedir.

KARABÜK BELEDİYESİ bir karar almış.Efendim bundan sonra Köylüler de ürettikleri malları HAL'DEN geçirecekler. Sen de vur abalıya Sayın Başkan...

Köylünün Hal'e girmesi ne demek biliyor musun ?

Manavdan alış verişini yapanlar, pazarın ne olduğunu bilmezler tabii Sizler manavlardan da alış veriş yapmazsınız ,Marketler emirlerinize hazırdır. İki kasa domates YÜZ KİLOGRAM gelir.

İki kasa domates nasıl ve ne şartlarda bölgemizde yetiştirilir ? Havası kirli, ufak bir yağmur yağsa, hava biraz çiselese, asit yağmurlarının olduğu bir bölgede, Sen gelde bir üretim yap ta Seni göreyim. Karabük'te neden işyerleri kapanıyor? Karabük büyük bir hızla ve artan bir tempo ile göç veriyor, hiç düşündünüz mü?

2003 ve 2004 yıllarında, Ülkemizde yeni kurulan şirket ve işyerlerinin sayısına bir bakalım, Bir de Karabük'te kapanan şirket ve işyerlerinin sayısına bir bakalım, iki elimizin arasına başımızı alarak bir düşünelim.

BU PAZAR,EKONOMİYİ BOZAR SAYIN BAŞKAN...

Yeni Yerel Yönetimler Yasasını çok iyi okuyunuz...

Neden ve ne için,bu yasa çıkarılıyor, sebepleri ve gerekçeleri nelerdir?

Yasaların tüm yaptırımlarını, Ülkemizin her tarafında aynı şartlarda uygulayamazsınız.

Her Bölgenin kendisine özgü kuralları ve yaşama şartları vardır. Karabük'te ve Bölgemizde, Fert başına düşen gelir miktarını, mesleklere göre ve gelir şekillerine göre istatistiğini yapalım, ekondmik durumu görelim.

Bölgemizde düzenlenen,Şenlikler, Eğlenceler, Festivallerden ne haber Halk neden ve ne için katılmıyor veya katılamıyor.

Kendileri çalıp kendileri oynayanlar, harç bitti, inşaat paydos... Halkımızdan Vekalet alanlar, keyfi sefaya dalanlar, her sabahın birde akşamı vardır ve de zamanı dardır.

İlgililerin bilgilerine arz ederim.

Saygılarımla

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com