- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

DEVLET BAKANI ve BAŞBAKAN YARDIMCISI SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN BEY, MALÎYE BAKANI SAYIN KEMAL UNAKITAN BEY KARABÜK’E GELİYORLAR...

Devlet Bakanımız ve Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ali Şahin Bey ve Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan Bey, Şehrimize geliyorlar... Tabii ki; Milletvekillerimiz, Sayın Mehmet Ceylan, Sayın Hasan Bilir ve Sayın Ali Öğüten Beyler de gelirler...

Karabük’te her yıl Şenlikler-Festivaller, Eğlenceler, Fuarlar tertiplenir ve düzenlenir.

Karabüklüler çok ama çok misafirperverdirler.

Karabük’e gelen Seçilmişlerini ve atanmışlarını, büyük bir özenle misafir ederler ve ağırlarlar, izzet ve ikramlarda bulunurlar. Bu özellik Milletimizin atadan gelen gelenek ve göreneklerindendir.

Her nedense bu güne kadar Bölgemize gelen atanmışlardan ve seçilmişlerden, ekonomik ve sosyal olarak bir şeyler görmemişlerdir.

Ağanın eli tutulmaz derler, Ağa işini bilir derler...

Bakalım Bizim Seçilmişlerimiz ve Beraberlerinde gelecek olan atanmışlarımız Karabük’e, Karabüklülere ne ve neleri getirecekler? Doğrusu çok merak ediyoruz.

Avrupa Birliğine girme sürecinde ve TBMM'mizden çıkan kanun ve düzenlemeden, Karabüklüleri ilgilendiren, Karabük’ün önünü açacak olan, ekonomik ve sosyal olarak geri kalmışlıktan kurtulmak için ne ve neleri öngörüyorlar?

Karabük Adalet ve Kalkınma Partisi Î1 Yönetimi ve Karabük Sivil Toplum Örgütleri, Sayın Misafirlerimize, Bölgemizin ekonomik ve sosyal konuları ile ilgili bir dosya hazırlıyorlar mı? Ne gibi talepleri ve istekleri olacak?

Beyler Benim çocukluğumda Çamlıkta açık hava baloları düzenlenirdi. Mühendisler Lokalinde de muhteşem eğlenceler yapılırdı. Bu gün bunlardan eser kalmadı, hepsi tarih oldu.

Bu güne kadar yapılan tertiplenen festivallere-şenliklere-eğlencelere olan ilgi ve katılımlarda, çok büyük bir şekilde düşüşler olmaktadır. Önümüzdeki yıllarda, bu gidişle, tertipleyenler kendi çalıp, kendisi oynayacaktır.

Karabük’e gelen misafirlerimizi, Karabük’ümüze yakışır bir şekilde misafir ediyoruz ve Bizler de bu vesile ile eğleniyoruz, hoş bir gün geçiriyoruz. Gelenler, Bizim için ne diyorlar? Karabüklülerin tuzu kuru, yiyorlar içiyorlar, oynuyorlar, hoş vakit geçiriyorlar.

Peki, Sizlere soruyorum, düzenlenen festivallere-eğlencelere kimler katılıyor bir bakalım, Karabük Halkından kaç kişi bu eğlencelere katılabiliyor? Efendim herkese açık bir festival-şenlik, tüm Halkı bekliyoruz, dersiniz amma, Halktan şenliklere-eğlencelere katılacak derman var mı? Diye hiç düşündünüz mü?

Sayın tuzu kuru olanlar, tuzunuzun ıslanmasına az bir süre kaldı, bir an önce gerçekleri görelim, Karabük’ün içinde bulunduğa ekonomik ve sosyal duruma bakalım, yapılması. Gerekenleri bir an önce yapalım, yaptıralım. Bölgemiz en az ÎKIYÜZELLÎBÎN ÎŞSÎZÎMÎZE İŞ-AŞ verebilecek kapasiteye sahiptir.

Bakalım-görelim-okuyalım-öğrenelim-değerlendirilmeyen değerlerimizi değerlendirelim.

İşsizimize iş, aşsızımıza aş verelim, kazanalım-kazandıralım.

Günümüzün ve asrımızın imkânlarından faydalanalım.

İlgililerin, etkili ve yetkililerin bilgilerine ve ilgilerine sunarım. Saygılarımla

HİKMET SİVRİ

 12 Temmuz 2004

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com