- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

DEVREK DEPREMİ ve KARABÜK

Geçen hafta Devrek1te meydana gelen 3,7 şiddetindeki Deprem, Karabük’te de hissedildi ve halkı korkuttu.

Benim öğrendiklerime ve bilgilerime göre, BOLU-GEREDE-ÇERKEŞ fay hattının kırılması bekleniyor.

Konu, bölgede nüfus yoğunluğunun az olmasından dolayı pek gündeme getirilmiyor.

Olabilecek-olası bir depremin bilinmesinde-önceden tahmin edilmesinde denenmiş ve kendini ispatlamış konuların başında, suların ısınması ve sıcak suların sıcaklıklarının artmasıdır.

Bölgemizde aktif fayın en belirgin yeri AKKAYA HAMAMI’DIR.

AKKAYA HAMAMI1nın bulunduğu kaya, tam ortadan bıçak gibi yarılmış bir şekildedir. Bu yarığın işaretlenmesi, CAM LAMELLERLE iki parça arasına irtibatlaşması, Ayrıca en kısa zamanda, AKKAYA HAMAMI’NIN su sıcaklıklarının günlük olarak ölçülmesi-gözlemlenmesi gerekmektedir.

Geçmiş yıllarda, ÇERKEŞ—ESKİPAZAR—BARTIN bölgelerinde meydana gelen depremlerin şiddetleri ve yaptığı hasarlar ile ilgili bilgiler mevcuttur. Depremlerin meydana getireceği CAN ve MAL kaybının asgariye indirilmesi için, önceden olacak depremin bilinmesi-tahmin edilmesinin önemini hepimiz bilmekteyiz.

Bölgemizde olabilecek depremlerin önceden belirlenmesi için, ilgili kuruluşlarımızın ve birimlerin, Benim anlattıklarımı ve yapılması gerekenleri yapmaları, konu ile ilgili bilgilenmeleri, alınması gereken önlemleri almaları ve aldırmaları, Halkı konu hakkında bilgilendirmeleri gerekmektedir. İlgililerin, etkili ve yetkililerin bilgilerine ve dikkatine sunarım.

Saygılarımla

Hikmet SİVRİ

 


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com