- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

DUMANSIZ - BACASIZ SANAYİ TURİZM

Safranbolu İlçemiz, Ülkede ve Yurt dışında kendisini tanıttı ve küçümsenmeyecek bir Turizm potansiyelini kazandı.

Safranbolu'ya gelen Turistler, bir günde gezecekleri ve görecekleri yerleri görüyorlar ve çok kısa sürede geri dönüyorlar, sıkılıyorlar. Safranbolu'ya gelen turistleri, bağlamak, hoş vakit geçirtmek, eğlendirmek için, birçok aktivitelerin yapılması gerekmektedir.

Ayrıca, başta Eskipazar olmak üzere, Ovacık, Eflani, Yenice İlçelerimizin tarihi yerlerinin ve tabi güzelliklerinin ele alınması, Safranbolu’ya gelen turistlerin buraları da görmesi için organizasyonların yapılması ve Safranbolu turizmi ile entegrasyonunun sağlanması gerekmektedir Bölgemizde bulunan Tarihi ve Tabii güzelliklerin CD lerinin, Broşürlerinin hazırlanması, Tur Operatörlerine gönderilmesi gerekmektedir. Turizm konusunda, AKKAYA HAMAMI çok büyük bir önem taşımaktadır.

AKKAYA HAMAMI bölgesi On Kilometre karelik bir alanı, termal su kaynağıdır. Bu sene MTA Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü Elemanları inceleme ve sondaj çalışmaları için bölgeye geldiler, neticeleri bilmiyorum, sorduğum bazı yetkililer de bilmiyorlar. Nasıl bir iştir? Ne vurdumduymazlıktır anlamak mümkün değil.

AKKAYA HAMAMI, sayısız imkânları ile bölgemizde 15 bin kişinin istihdam edileceği bir yerdir.

AKKAYA HAMAMI1nda yapılacak çok az bir çalışma ve yatırımla, Ülkemiz in ikinci PAMUKKALESİ olacak bir bölgesidir.

Bölgemizde bulunan, yüzyıllar öncesinin medeniyetlerinin eserlerinin tanıtılması, şifa kaynaklarının kullanılabilir hale getirilmesi, Bölge- Ülke ve Dünya Turizmine açılması-kazandırılması, Benim hayal ettiğim- düşündüğüm-projelendirdiğim şeklin yapılması ile bölgede 50.000 kişi ye ekmek kapısı-aş ve iş kapısı olacaktır.

Yok mu Beni dinleyen Etkili ve Yetkililer, Bölgemizin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, işsizimize iş ve aş temini, bölgemizdeki değerlendirilmeyen değerlerimizin değerlendirilmesi için, yapılması gerekenlerin yapılması için, paneller, konferanslar düzenleyelim, bildiklerimi­zi birbirimize anlatalım, öğretelim, bölgemizi ekonomik ve sosyal olarak kalkındıralım.        

Ülkemizin en öncelikli konularının başında Avrupa Birliğine girme çalışmaları ve uyum yasalarının hazırlanarak uygulamaya geçilmesi çalışmalarıdır.

Avrupa Birliğine giren ülkelere, Avrupa Birliğinde bulunan ülkelerle uyumun sağlanabilmesi için, yeni girmekte olan ülkelerin, ekonomik ve sos yal olarak kalkınması, işsizliğin önlenmesi, fert başına düşen milli gelirin artırılması, yaşam standardının yükseltilmesi için bir dizi hibe krediler ve proje önerileri verilmektedir.

Konu ile ilgili olarak, Karabük Teknik Eğitim Fakültesi eski Dekanı Sayı Mustafa Balcı kentimize gelerek bir dizi bilgilendirme toplantıları yaptı. Bu çerçevede Sizlere özet birkaç bilgiden sonra konunun önceliğini Bölgemiz için ivedilik kazanması gerektiğini anlatacağım.

Saygılarımla

HİKMET SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com